Българската фирма Бруната, в съвместно предприятие с полска компания, спечели

...
Българската фирма Бруната, в съвместно предприятие с полска компания, спечели
Коментари Харесай

Българска компания ще разширява топлофикационната мрежа на Прищина срещу €5,6 милиона

Българската компания " Бруната ", в взаимно дружество с полска компания, завоюва контракт на стойност €5,6 милиона за рехабилитация и разширение на топлофикационната система на столицата на Косово Прищина.

В рамките на година и половина двете сдружения би трябвало да подменят трасе от 3,4 километра, както и да положат ново с размер 3,6 километра. Ще бъдат сменени 103 съществуващи абонатни станции и ще бъдат инсталирани нови 51.

Финансирането е обезпечено от Европейския съюз. Очаква се монтажните работи да започват през март 2019-та година.

Данните демонстрират, че през последните години потреблението на топлинна сила в Прищина годишно нараства с 3%, а едвам 23% от постройките в Прищина са топлофицирани. Освен уголемение на мрежата е нужна и рехабилитация, с цел да се понижат загубите по топлопреностната мрежа, които все още са от порядъка на 20% и да се увеличи енергийната успеваемост.

С плана за енергийна успеваемост в Прищина, " Бруната " за пръв път стъпва на пазара в Косово, само че компанията има доста сериозен опит в сходни планове, свързани с производството и износа на абонатни станции за страни като Сърбия, Украйна, Гърция, Дания и други.

 Косово, Македония и Албания с най-ниски заплати в Западните Балкани
Косово, Македония и Албания с най-ниски заплати в Западните Балкани

Всяка една от тях доста изостава от България, демонстрират най-новите данни на Евростат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР