Българската финтех компания phyre привлече финансиране, с което да продължи

...
Българската финтех компания phyre привлече финансиране, с което да продължи
Коментари Харесай

phyre успешно приключи инвестиционен рунд за 1.55 милиона евро

Българската финтех компания phyre притегли финансиране, с което да продължи да развива своята мултифункционална e-wallet платформа за разплащания и финансови услуги. Благодарение на тясното си съдействие с сдружението за електронни пари – Paynetics, phyre предлага неповторим бизнес модел – композиция сред SaaS (Софтуер като Услуга), BaaS (Финансови и Платежни интервенции като Услуга), дружно с необятна гама услуги с добавена стойност ориентирани към търговците.

phyre дава опция на огромни компании да предложат на своите консуматори цифров портфейл и финансови услуги в извънредно къс период и доста по- дейно, в съпоставяне със независимото консолидиране на сходна технология и построяването на екип, който да ръководи услугата. От декември 2019 насам phyre започва партньорства с А1 и Vivacom - двата водещи телекома в България, разработвайки услугата им за цифров портфейли финансови услуги.

Константин Джелебов, съосновател и CEO на phyre показа:

Да изберем капиталови сътрудници, с които споделяме обща визия и полезности, е даже по-важно от финансовата страна. Убеден съм, че с потвърдения триумф на New Vision 3 да развива и разраства компании и със солидния опит на БАКБ в корпоративното и банкирането на дребно, ще бъдем в доста по-силна позиция в реализирането на задачата на phyre – да помогнем на нашите консуматори да правят сигурни разплащания с лекост и да ръководят свободно финансите си от телефона си.

Рундът бе воден от Ню В Вижън 3 – бележит VC вложител и от Българо- американската кредитна банка – новаторска банка с фокус към стабилно развиване и цифровизация.

Илиан Георгиев, CEO на БАКБ показа:

“Ние в БАКБ имаме вяра в вложението с идея и визия за бъдещето. Подкрепяйки развиването на новаторски технологии в областта на разплащанията, ние сме спокойни и уверени, че потребностите и упованията на нашите клиенти в една непрекъснато разрастваща се пазарна ниша ще бъдат задоволени. Ключът към едно

по-добро и ярко бъдеще са точно дигитализацията на финансовите услуги, поддръжката на зелени планове и пътят на устойчивото развиване.”

Константин Петров от New Vision 3 показа:

“Финтех е един от главните пазари, залегнал в капиталовата тактика на нашия нов фонд - NewVision3, а цифровите разплащания и портфейли са една от най-бързо разрастващите се ниши. Ето за какво беше изцяло естествено да се обърнем към phyre като към водещия и най-развит софтуерно цифров портфейл в България. В композиция с извънредно опитния и стабилен екип, имаме вяра, че компанията пасва съвършено на нашия VC модел и е обречена на успех”.

За phyre е платформа за цифрови портфейли, основан през 2017 от серийните бизнесмени Иво Георгиев и Валери Вълчев, дружно с изпълнителния шеф на компанията Константин Джелебов. phyre отстранява бариерите сред извършване на покупки и банкиране – потребителите могат да открият разплащателна сметка с личен IBAN, да поръчат физическа или виртуална Mastercard, да пазарят на всички места, както и да правят парични преводи в лв. и евро до всяка банка в Европейското икономическо пространство. В допълнение phyre комбинира безконтактни заплащания с телефон с цифровизация на картите за преданост и дава опция на потребителите да наблюдават разноските в действително време и да се възползват от специфични предложения и оферти.

БАКБ е финансова институция, която предлага цялостна гама от финансови услуги на физически лица и бизнес клиенти. Българо-американската кредитна банка концентрира своята интензивност върху три стълба: зелено, обществено и стабилно банкиране. БАКБ е водещ сътрудник в развиването на конкурентна и ефикасна зелена стопанска система в България. Стремежът на банката е реализиране на синергия сред потребностите на клиента, отговорността към природата и своите бизнес цели.

New Vision 3 е VC фонд, правоприемник на NEVEQ I и NEVEQ II – деец във VC промишлеността в България и района. NV3 Фондът е основан в София, и влага в софтуерни компании, чиито упоритости са челни позиции на международния и вътрешен пазар.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР