Българската финтех компания phyre отваря офис и в Румъния, съобщиха

...
Българската финтех компания phyre отваря офис и в Румъния, съобщиха
Коментари Харесай

Български финтех за мобилни разплащания стъпва и в Румъния

Българската финтех компания phyre отваря офис и в Румъния, оповестиха от там. Стартъпът предлага услуга за разплащане с мобилния телефон и безвъзмездна трансакция на средства от един консуматор на различен посредством приложение. phyre към този момент има 25 000 дейни консуматори в България.

Компанията е решила да разшири активността си и в Румъния поради сходността на двата пазара. Все повече румънци заплащат с дебитни или кредитни карти, като през първото тримесечие на 2018-та година картовите разплащания са нарастнали с 33% по отношение на същия интервал на 2017-та година, сочи румънската Ziarul Financiar (zf.ro).

В същото време в няма открит водач на пазара на мобилни заплащания и цифрови портфейли, а, сходно на България, Apple Pay и Android Pay към момента не действат.
 Българският мобилен портфейл phyre с нови функционалности и версия за iPhone
Българският мобилен портфейл phyre с нови функционалности и версия за iPhone

Той разрешава разплащане посредством мобилния телефон и изпращане на пари сред консуматори

" Нагласата и държанието на пазара в Румъния са сходни до този в България, с разликата, че тамошният е двойно по-голям. Имайки поради и обстоятелството, че двете страни съблюдават идентични регулаторни ограничения, наложени от страна на Европейски Съюз, разумно беше да се насочим на север ", Константин Джелебов, CEO на phyre.

Компанията е сключила партньорство с най-големия търговец на техника в Румъния - Altex. Компанията има над 100 физически обекта в страната, над 4 000 чиновници и стотици хиляди клиенти месечно. Освен софтуерни артикули, веригата предлага все по-широка гама артикули - от козметика до автомобилни гуми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР