Българската федерация по волейбол (БФВ) е без лиценз от повече

...
Българската федерация по волейбол (БФВ) е без лиценз от повече
Коментари Харесай

Волейболната федерация работи без лиценз от средата на годината, алармираха "Негодниците"

Българската федерация по волейбол (БФВ) е без лиценз от повече от 5 месеца, оповестиха от сдружението " Фенове За българския волейбол ". Познатите като " Негодниците " волейболни ентусиасти настояват, че самата федерация " не е поискала да съобщи подновяването " на лиценза.

Справка в уеб страницата на спортното министерство (ММС) демонстрира, че лицензът на БФВ е бил годен до 5 юни 2017 година Законът за спорта изисква федерацията да подаде документи за подновяването му до два месеца преди приключването.

Във вторник следобяд " Дневник " изпрати въпроси до министерството, свързани с тематиката, само че досега отговор не е получен.

" Законовата процедура е заложена по този начин, че да не възникне обстановка на приключване на лицензията. Защо нито БФВ, нито ММС са се съобразили със законовите условия? Ако БФВ неведнъж е потвърдила, че законът е една досадна спънка за висшите ѝ каузи, то не ни се желае да имаме вяра, че в ММС обитават хора, които не познават и не зачитат законите, които сами са утвърдили и следва да съблюдават ", пишат " Негодниците ".

 Волейболната федерация работи без лиценз от средата на годината, сигнализираха
© LAP.bg

Големите въпроси, които неналичието на лиценз на федерацията слага, са свързани с цялата ѝ активност и най-много с организирането на международното състезание за мъже следващата година. Предстои да бъде конкретизирано по какъв начин при неналичието на лиценз са подписвани документи, по какъв начин са получавани и превеждани средства и по какъв начин федерацията е провела личните си шампионати.

Преди месец спортният министър Красен Кралев дружно с управлението на волейболната федерация беше в Рим за гала, обвързвана със международното състезание. Наскоро публично бяха показани и българските градове домакини на международното следващата година - София, Варна и Русе. Тогава Кралев сподели, че " международното по волейбол е самобитен венец в политиката на страната за спорта ".

" За да е ясно какво е смисъла на спортната лицензия за спортните федерации, можем да обобщим в резюме – без лицензия една спортна федерация няма право да реализира активност като законна спортна организация, в това число да провежда вътрешни шампионати и интернационалните семейства, да записва спортни резултати, да присъжда трофеи и да дефинира съставите на националните тимове, да получава държавно финансиране под каквато и да е форма, и най-важното на фона на идното домакинство на Световното състезание през 2018 година – без лицензия Българската федерация по волейбол няма легитимност пред интернационалните волейболни институции. А те от своя страна едва ли са осведомени, че от 6 месеца българският волейбол не е показан от законна спортна организация ", допълват от сдружението.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР