Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) стана поредната голяма

...
Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) стана поредната голяма
Коментари Харесай

Радостин Василев се срещна с Карлос Насар и разкри огромна манипулация от Федерацията по вдигане на тежести

Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ) стана следващата огромна спортна организация у нас, която влиза в пряк спор със спортния министър - Радостин Василев. По-рано той бе упрекнат, че съзнателно бави финансирането на в спорта, а това коства медали на страната ни, само че през днешния ден министърът разгласява нови документи, които потвърждават, че БФВТ разгласява манипулативни изказвания.

„ Държавата е подсигурила финансирането на федерациите доста от дълго време, само че БФВТ е подала своята поръчка за приемане на средства едвам на 3 май. Това е неприемливо закъснение, което не е по виновност на ММС. При тази фактология буди неразбиране у мен за какво треньорът на националните тимове Иван Иванов на 1 май споделя, че нямат финансиране от страната. Явно той не знае, че все още на изявлението си такова финансиране не е поискано от нас. Заявката от федерацията е подадена на 03.05.2022г., а средства се отпускат единствено след подадено искане по пример “, написа Василев в профила си във Фейсбук, като в допълнение разгласява и фотография на въпросния документ.

Той също по този начин се срещна с един от най-обещаващите ни спортисти в щангите - Карлос Насар, с цел да го разпита по неговата вероятност на казуса. Оказва се, че Насар в никакъв случай не е имал желание да взе участие на Световното състезание за младежи в Гърция, че даже националният селекционер Иван Иванов е събрал тима и е удостоверил, че няма да изпраща делегация, тъй като не чака някой да се върне с орден. Точно противоположното бе декларирано от Иванов, като заяви, че страната ни ще се лиши от редица титли от шампионата, тъй като няма пари, с които да изпрати щангистите.

„ Карлос направи обзор на подготвителния си проект за 2022 година, който федерацията е подала в ММС. Насар е безапелационен, че подписът под този проект не е негов, а някой от БФВТ евентуално го е разписал. В тази връзка ММС ще подаде сигнал до способените органи за осъществено закононарушение “, написа още Радостин Василев по проблема.

Спортният министър съобщи, че поема ангажимент за финансиране на обособените спортисти, до момента в който въпросът с управлението на БФВТ се реши в съда. В същото време финансирането на федерацията се чака дефинитивно да бъде прекратено от 1 юни, в случай че обстановката не се промени.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР