Българската федерация по тенис връчи награда на Пьотр Нестеров за

...
Българската федерация по тенис връчи награда на Пьотр Нестеров за
Коментари Харесай

БФ Тенис награди Пьотр Нестеров за тенисист номер 1 на Европа

Българската федерация по тенис връчи премия на Пьотр Нестеров за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст за 2018 год. Приз беше присъден и на Кристиян Илиев - персонален треньор на Нестеров. Наградите на Нестеров и Илиев връчи Екатерина Генова, член на УС на БФ Тенис.

През тази година Пьотр Нестеров беше определен от Тенис Европа за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст. С това огромно достижение Пьотр печели едноседмичен лагер в академия " Муратоглу ". Това е един от най-модерните центрове за образование в света, който предлага подготвителни лагери целогодишно в един неповторим състезателен и развлекателен комплекс от 12 хектара на Френската Ривиера.

Официалният документ и орден за премията " Играч на годината " ще бъдат връчени на представител на Българската федерация по тенис по време на гала в годишната среща на Тенис Европа във Валета, Малта, в края на март 2019 година

През тази година Нестеров стана първенец на осемте най-хубави на Европа до 16 година на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Също по този начин Пьотр победи с купите на шампионата до 16 год. от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в конкуренциите от второкласен в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия).

Пьотр приключва годината като номер 1 и в ранглистата при юношите до 16 година Завършвайки като номер 1 в годишната ранглиста на Тенис Европа, Нестеров застава в сериозната компания на Новак Джокович, Григор Димитров, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Мартина Хингис, Жустин Енен, Ива Майоли и доста други, които са завършвали годината като номер на Европа до 14 или 16 година Освен Димитров и Нестеров номер 1 на Европа от България са завършвали Димитър Кузманов и Леонид Шейнгезикхт. И двамата го реализират до 16 година надлежно през 2009 и 2015 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР