Българската федерация по тенис и Академия Малееви с помощта на

...
Българската федерация по тенис и Академия Малееви с помощта на
Коментари Харесай

БФТ и Академия Малееви с коледни подаръци за всички клубове

Българската федерация по тенис и Академия " Малееви " благодарение на Алгис Христов и общителното подпомагане на WTA приготвиха специфичен подарък за всички клубове в страната по случай Коледно-новогодишните празници.

Проектът съставлява табло за загрявка и предотвратяване от травми за играчи, като с него ще могат да се снабдят и всички искащи - треньори, родители и фенове. Програмата може да бъде получена и под формата на PDF файл. Идеята е младите играчи да се развиват здрави и по допустимо най-хубавия метод.
С главен принос за плана е първата ракета на България при дамите Виктория Томова, която демонстрира на фотоси главната част от упражненията. Подаръкът включва и книгата " Как да бъдем положителни родители на спортуващи деца ", както и предпразнично обръщение от Магдалена Малеева.

" През последните години тенисът в България несъмнено търпи огромно развиване. За да има още по-големи, трайни и поредни триумфи обаче, би трябвало всички съставни елементи в подготовката на един играч да се развиват и взаимодействат. У нас сякаш на загрявката в подготвителния развой не се гледа толкоз съществено, както обаче се натъртва и доста внимава в чужбина ", съобщи Алгис Христов.

" Щастлив съм, че със съдействието на БФТенис и клуб " Малееви " сбъдвам един доста мечтан от мен план отдавна. Идеята ми е тези плакати да бъдат сложени във всички клубове в България и състезателите в тях освен да съблюдават тези стъпки като предварителна защита от травми, а да осъзнаят, че за постигането на мечтаните им триумфи, това е наложителен и главен детайл. Ако мога да дам образец, все едно да искаш да пишеш комплицирани фрази, без да знаеш писмеността. Загрявката е като А и Б в спорта и би трябвало да й се отделя нужното внимание и време.

Няма да влизам в детайлности по какъв начин се отразява на мускулатурата и на организма, това е ясно. По-важното е, че за този план освен съм почерпил опит и ентусиазъм от задгранични сътрудници, а съм се уверил персонално по какъв начин работят подрастващите и експертите в WTA, спазвайки тези стъпки. Разбира се, обогатил съм ги с изпитани резултатите от моя персонален опит и у нас. Затова съм сигурен в тяхното ползотворно въздействие на българския тенис и ще работим в тази посока с още нови хрумвания ", добави Алгис Христов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР