Българската федерация по тенис е изпратила официална покана до Григор

...
Българската федерация по тенис е изпратила официална покана до Григор
Коментари Харесай

Повикаха Григор за купа „Дейвис“

Българската федерация по тенис е изпратила публична покана до Григор Димитров да взе участие в купа „ Дейвис “ следващата година. Родният ас не е играл за националния тим от 2015-а, когато се появи в отбора, с цел да си подсигурява олимпийска квота за Рио 2016. До момента тенисист №19 в света не извършва условието да е играл най-малко два пъти в шампионата за представителни тимове в олимпийския цикъл, а 2019-а е последният му късмет.
Купа „ Дейвис “ ще е с нов правилник от 2019-а и още не е ясно по кое време и къде ще са мачовете на България. Засега родният отбор с капитан Тодор Енев е в трета група на евроафриканската зона, само че е допустимо да се изкачи по административен път с едно равнище поради измененията.
Григор досега не е дал отговор на поканата. Той продължава да тренира за началото на сезона в Австралия и разкри, че ще може да разчита на новия си „ супертреньор “ Андре Агаси за първия шампионат от Големия шлем – Аустрелиън оупън. Преди това Димитров ще играе и в Бризбейн, където предходната година стигна полуфинал. Ако не отбрани точките от този шампионат, както и четвъртфинала в Мелбърн, му следва ново оттегляне в ранглистата.
Междувременно шефовете на Откритото състезание на Австралия оповестиха, че вкарват тайбрек при тъждество в петия сет. Именно централният корт в Мелбърн стана сцена на най-дългия край в Големия шлем – през 2012-а, когато Новак Джокович победи Рафаел Надал след 4:50 часа на корта. Подобни „ маратони “ към този момент няма да има, а любопитното е, че спечелилият при 6:6 в петия сет ще бъде определян в така наречен „ шампионски тайбрек “ – до 10 точки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР