Българската федерация по кънки ще плати респектиращите 240 000 лева,

...
Българската федерация по кънки ще плати респектиращите 240 000 лева,
Коментари Харесай

Федерацията по кънки се охарчи за Световното по фигурно пързаляне в София


Българската федерация по кънки ще заплати респектиращите 240 000 лв., които са единствено за леда на Световното състезание по фигурно пързаляне, което ще се организира в зала " Арена Армеец " идната седмица, написа " beautyinsport.com ".

Ръководството на федерацията в лицето на ръководителя Татяна Йорданова и Христов Турлаков дадоха конференция, на която участваха още състезателите Александър Златков, както и Александра Фейгин с треньора си Андрей Лутай.

Стана ясно, че семейството в модерната зала, а не в Зимния замък на спорта оскъпява събитието, като прогнозните разноски са към 2 милиона лв.. Финасирането е най-вече от Международния кънки съюз, помогнала е и Столична община.

Пързалката е благосъстоятелност на " Арена Армеец " и ще се употребява за първи път, като федерацията заплаща наем, посочи Турлаков. Инсталацията е чисто нова и се инсталира от словашка компания. От няколко дни към този момент има лед в залата, като за момента той е 2 сантиметра, чака се до неделя да бъде 7.

За тренировки ще се употребява и Зимния замък, в който тече ремонт, като единият кулоар и съблекални са подготвени. След Световното той ще бъде затворен за ремонт на осветлението, замяна на мантинелата и слагане на изолираност.

Ако Световното мине добре, федерацията може да намерения да кандидатсва за хазаин на Европейско състезание. През 2019 година следва Световно по шорттрек за мъжеи дами.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР