Българската федерация по джудо дари 10 000 евро в левовата

...
Българската федерация по джудо дари 10 000 евро в левовата
Коментари Харесай

Българската федерация по джудо дари 10 000 евро на кризисния щаб

Българската федерация по джудо подари 10 000 евро в левовата им равноценност на Националния действен щаб към Министерство на здравеопазването за битка с ковид.

“Времената са сложни за всички, само че все пак успяхме да отделим тази скромна сума, с която бихме желали да подпомогнем за закупуването на нужните материали за лекуването на болните в България, а и за предварителната защита на здравите”, съобщи президентът на федерацията Румен Стоилов.

За страдание Даме Стойков, вицепрезидент на БФ Джудо, също е измежду заболелите от ковид и към този момент осми ден се лекува в болнично заведение.

А единствено преди два дни всичките ни национали слязоха от Белмекен, където изкараха карантинен интервал.

“Всъщност там ги завари оповестеното изключително състояние на 13 март – посочи Стоилов. – В сряда затвори цялата национална база и в този момент всички са по домовете си, приготвят се самостоятелно. Разбира се, доколкото могат. Даме Стойков към този момент е по-добре и откровено му пожелаваме бързо възобновяване. Иначе приветстваме ограниченията на Международния олимпийски комитет (МОК) за отсрочване на Олимпиадата, защото здравето на всички, е най-важно. Сега чакаме МОК и Международната федерация по джудо да стиковат спортния календар, с цел да си създадем и ние нашата стратегия.”

Международната федерация по джудо бе измежду първите, която отсрочи всичките си надпревари поради пандемията, а точно 2 шампионата от веригата Гран при, два за Големия шлем и европейското състезание.

За момента българското джудо има три сигурни квоти за Олимпиадата Токио 2020 – на Ивайло Иванов (81 кг), Янислав Герчев (60 кг) и Ивелина Илиева (57 кг), като се чака спечелването на най-малко още една.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР