Българската федерация по бокс обяви безплатен вход за финалния кръг

...
Българската федерация по бокс обяви безплатен вход за финалния кръг
Коментари Харесай

БФ Бокс обяви безплатен вход за финалния кръг на Националната боксова лига

Българската федерация по бокс разгласи безвъзмезден вход за финалния кръг на Националната боксова лига за мъже, който ще се организира на 24 ноември в ямболската зала " Диана ". Това е самобитен жест към локалната аудитория, защото оттова са тръгнали и тримата братя Асенови - Даниел, Боян и Катин. Даниел Асенов е четирикратен европейски първенец по бокс.

След третия кръг на конкуренцията ще бъдат излъчени и първите първенец в обособените категории. Трима национали - Тинко Банабаков (52 кг), Даниел Асенов (56) и Петър Белберов (+91), имат всички шансове да вдигнат купите. И тримата имат по две победи от кръговете в Пазарджик (през май) и София (през октомври) и излизат против противници без триумф досега. Крайните спечелили във всяка от категориите ще получи награда от 1000 лв.. Тази година няма да бъде предаван екипен първенец, въпреки състезателите да бяха разграничени по осем в отборите " Ханове " (с треньор Палми Ранчев), " Лъвове " (Жоел-Солер Арате), " Багатури " (Валентин Поптолев) и " Вълци " (Александър Александров).

Следващото издание на Лигата обаче ще има и екипен победител.

" В този формат няма губещи. Има в допълнение финансиране за състезатели и треньори, клубовете вземат по 70 точки за една победа на собствен играч, колкото от едно републиканско, без да вършат разноските за цяла седмица престой. Интересът на хората по места е огромен, защото виждат в една вечер всички най-хубави наши боксьори. Целта на Националната боксова лига бе тъкмо тази - да разпространява бокса и да даде повече благоприятни условия за срещи на най-хубавите ни състезатели ", разяснява президентът на БФБокс Красимир Инински.

" Този формат е стъпка напред за българския бокс и сходни церемония вечери се гледат най-вече по целия свят. Аз съм удовлетворен, че вземам участие, а в този момент ще имам опция да премеря сили и с румънски боксьор ", сподели националът Петър Белберов на конференция през днешния ден.

" На мен също доста ми харесва този формат - няма нищо общо с държавните шампионати. Аз смених категорията от 81 на 91 кг, защото преди непрекъснато ми се постановяваше да смъквам по 10-ина кг преди съревнование. Още не съм натрупал нужната маса за новата категория, само че следващата година нямаме огромни шампионати, тъй че ще я отработя ", съобщи Радослав Панталеев.

Председателят на Националната боксова лига Атанас Николов разяснява, че към формата интерес демонстрират и прилежащи на нас страни, тъй че отсега нататък може да си мисли и за Балканска лига.
" Ще работим за включването на младежи и дами в Лигата ", добави Инински.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР