Българската федерация по бокс даде специална пресконференция послучай приближаващия най-стар

...
Българската федерация по бокс даде специална пресконференция послучай приближаващия най-стар
Коментари Харесай

71-вото издание на Странджа ще бъде с олимпийски привкус


Българската федерация по бокс даде специфична конференция послучай приближаващия най-стар интернационален шампионат “Странджа”, който и тази година ще се организира в столичната зала “София”.

 Пресконференция за боксов шампионат “Странджата” @@@

71-ото издание на конкуренцията ще бъде извънредно значимо за всички състезатели, тъй като ще бъде неофициална пресявка за идните европейска олимпийска и международна олимпийска квалификации през март и юни. “Странджа” стартира във вторник другата седмица, като финалите ще бъдат в събота, 25 януари.

 Пресконференция за боксов шампионат “Странджата” @@@

На конференцията участваха Светослав Сапунджиев от страна на БФ бокс, помощник-треньорът на мъжкия тим Александър Александров, старши треньорът на младежкия тим Борислав Бояджиев и боксьорите Боян Асенов, Уилям Чолов и Благой Найденов. Женският ни тим нямаше представители, тъй като сега се готви на лагер в Белмекен, където след “Странджа” ще се качат и мъжете.

Старши треньорът им Жоел Сарате е в Съединени американски щати на специфичен лагер с Даниел Асенов и Радослав Панталеев - първият ни медалист от международни шампионати от 2009-а насам, когато Детелин Далаклиев завоюва купата. Той също бе измежду присъстващите на конференцията, с цел да окаже за следващ път поддръжка на българския бокс.

 Пресконференция за боксов шампионат “Странджата” @@@

32 страни към този момент са дали поръчки за присъединяване в “Странджа”, като има възможност в последния миг да се запишат и тимовете на прилежащите ни страни. Големият отсъстващ тази година е китайският състав, само че повода е, че при започване на февруари ще се проведат азиатските олимпийски квалификации. За първи път обаче ще има представители на Бахрейн.

 Пресконференция за боксов шампионат “Странджата” @@@

Тази година от 10 категориите при мъжете са понижени на 8, като има и смяна в правилника на олимпийския боксов шампионат - в паузата сред рундовете всички в залата ще схващат какъв е краткотрайният резултат съгласно оценките на съдиите край кръга.

Българският бокс няма съответни условия и упования за представянето на “Странджа”, тъй като задачата в идващите месеци е да се съберат допустимо най-вече квоти за Олимпийските игри в Токио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР