Българската федерация по бокс (БФБ) си постави добра оценка за

...
Българската федерация по бокс (БФБ) си постави добра оценка за
Коментари Харесай

Федерацията по бокс си постави висока оценка за работата през годината

Българската федерация по бокс (БФБ) си сложи добра оценка за свършеното през годината. От оргабнизацията дефинираха 2017 година като " една от най-успешните в последно време " след спечелването на общо 136 медала, 28 от които от европейски шампионати в другите възрастови групи.

" Благодаря на състезателите и на треньорите за тези триумфи. Годината беше динамична. На мен ми се искаше да имаме орден и от международно състезание и не бяхме надалеч от постигането му. По-важното обаче е, че създадохме добър екип. Доказахме, че като сме сплотени и работим дружно, можем да вървим нагоре и да реализираме още по-големи триумфи ", съобщи президентът на федерацията Красимир Инински.

Тази година Даниел Асенов завоюва две европейски трофеи - една при мъжете и една при младежите, а Севда Асенова стана шампионка на Европейския съюз.

" Изпращам много сполучлива година. Имах отчаяние на международното, където претърпях загуба на старта, само че аз съм сигурен в моите качества и това по никакъв метод няма да ме отчая. Надявам се още на идващото състезание да съумея да поправя грешката ", сподели Асенов.

 Федерацията по бокс си сложи висока оценка за работата през годината
© Архив, LAP.bg

Негови ръкавици от първата му европейска купа при мъжете в Самоков през 2015 година ще бъдат предоставени за благотворителен търг на Община Тунджа, който ще се организира на 14 декември в с. Веселиново.

Треньорът на женския тим Фикрет Ереджебов сподели, че идната година ще е годината на дамите. " Имаме европейско през май, което ще е подготовка за международното в Индия. Затова започваме подготовка с лагер на Белмекен след Нова година и първото ни тестване ще е шампионатът " Странджа " ", уточни той.

Младежите и девойките ще вземат участие на европейско състезание в Италия, което ще бъде подготовка за младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. След малко спиране поради интервенция на сливиците, подготовка стартира и Станимира Петрова, която ще боксира в кат до 57 кг през новия сезон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР