Българската федерация по баскетбол обяви най-добрите играчи, треньор и съдия

...
Българската федерация по баскетбол обяви най-добрите играчи, треньор и съдия
Коментари Харесай

БФБаскетбол награди най-добрите играчи, треньор и съдия за 2018 година

Българската федерация по баскетбол разгласи най-хубавите играчи, треньор и арбитър за 2018 година на трансформиралата се към този момент в традиция " Баскетболна вечер ". Церемонията се организира в хотел " Рамада " в София. Най-заслужилите бяха избрани след анкета, в която участваха публицисти, треньори и капитани на тимове в НБЛ и А група мъже и дами.

За Номер 1 при дамите, играещи в чужбина, предстоящо беше избрана Борислава Христова, която прави възторг в НСАА с екипа на университета Вашингтон Стейт.

" Огромна признателност за хората, които са дали своят вот за мен. За мен е извънредно огромна чест и горделивост. Искам да пожелая на хората в българския баскетбол да не престават да работят устремено и решително, в никакъв случай да не се отхвърлят, тъй като имам вяра, че в българския баскетбол към момента има някаква вяра ", сподели от Съединени американски щати Христова.

Гласове получиха още Диана Войнова и Ива Костова.

Очаквано при мъжете, играещи в чужбина, за най-хубав беше определен Александър Везенков, който играе за Олимпиакос. За номер едно при дамите, играещи в България, с 53% от гласовете беше избрана Христина Иванова от Монтана 2003. Гласове получиха и съотборничките й Цветомира Шаренкапова и Димана Георгиева, както и изгряващата звезда за 2017 година Гергана Иванова.

С тъкмо 50% от гласовете Божидар Аврамов беше избран за най-хубав баскетболист, играещ в България. Той изпревари в анкетата Александър Янев, Димитър Димитров, Златин Георгиев, Йордан Бозов, Николай Маринов, Станимир Маринов и Христо Захариев. Интересно е, че Станимир Маринов откри място в две ранглисти - за най-хубав в чужбина и за най-хубав в България.

В избора на треньор номер 1 за 2018 година гласове получиха шестима експерти. С 50% селекционерът на националния мъжки тим Любомир Минчев получи наградата за трета поредна година. Той изпревари в допитването Константин Папазов, Александър Дяковски, Людмил Хаджисотиров, Галин Стоянов и Стефан Михайлов.

В своя анкета Съдийската комисия дефинира за номер 1 за 2018 година Мартин Хорозов. Пловдивчанинът не участва на церемонията, защото беше в Африка за мач от квалификациите за Световно състезание.

За Изгряващи звезди на 2018 година бяха оповестени водачите на националните тимове за девойки и юноши - Ивана Николова и Цветомир Чернокожев.

Националната Баскетболна Лига разгласи спечелилия в играта на FANMANAGER - " Любим баскетболист на почитателите ". За поредна година наградата отпътува за Плевен. След Александър Груев и Константин Коев, тази година Любимец на почитателите е гардът на Спартак Николай Маринов.

От НБЛ дефинираха за най-прогресиращ млад състезател в шампионата Мартин Йорданов от Черно море Тича.

По традиция бяха почетени и заслужили ветерани и доайени, които неотдавна са чествали юбилеи - Богомил Чанев, Стойка Иванова, Ваня Дерменджиева, Славко Димитров и Стоян Славов.

Определени бяха и най-хубавите в BGO Software лига и спечелилите са: Регион ИЗТОК - Димитър Янчев (Светкавица, Търговище), Регион ЮГ - Вангел Илиев (Хебър, Пазарджик), Регион ЦЕНТЪР - Найден Найденов (Баш Мечките, Велико Търново) и Регион ЗАПАД - Симеон Ценов (Спортни Настилки Зум Дизайн, София).

При дамите за най-хубава беше избрана Християна Тотева от УНСС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР