Българската федерация по баскетбол (БФБаскетбол) продължава участието си в проекта

...
Българската федерация по баскетбол (БФБаскетбол) продължава участието си в проекта
Коментари Харесай

Баскетболната федерация стартира дамска протрама

Българската федерация по баскетбол (БФБаскетбол) продължава присъединяване си в плана " Promise " по стратегия " Еразъм+ ", който започва през януари тази година и ще продължи до юни 2025-а. Основната цел на плана е да се оправи със обстановката на неравноправие и полова дискриминация, които към момента се следят в света на баскетбола. С плануваните действия той цели още да насърчи по-голямото включване и присъединяване на девойки и дами в баскетбола на всички равнища, както и да отстрани негативните стандарти, които ни заобикалят всекидневно.

След като през месец май БФБаскетбол организира доста забавни и потребни полемики по тематиката с шест фокус групи, формирани най-вече от дами - състезатели, треньори, съдии, баскетболни мениджъри, спортни публицисти и чиновници на федерацията, в този момент следва " Програмата за менторство ". Тя е ориентирана към дамите треньори и съдии, които имат предпочитание и желание да продължат образованието си и да се развиват като експерти в света на баскетбола.

В продължение на шест месеца те ще имат опция да се образоват, а в някои случаи, да имат наставник в лицето на жена експерт с експертиза и опит, която ще ги следи и поддържа съгласно техните потребности, въпроси и подозрения, засилвайки качествата им и предоставяйки им качествени хрумвания.

Ментори на треньорите ще бъдат Таня Гатева - старши треньор на националния тим на България за дами и Албена Брънзова - шеф - спортно-техническа подготовка към БФБаскетбол. Ментор на дамите съдии ще бъде Татяна Вълчева, умел и одобрен арбитър в Националната баскетболна лига (НБЛ).

Планира се в дейностите по програмата да се включат най-малко 10 дами съдии и 20 дами треньори.

Менторите оферират всички заинтересувани дами - треньори и съдии, да се включат в осведомителна онлайн среща в платформата Zoom в петък, 24 ноември от 21:00 часа и да пишат на следните имейли: за треньори - и за съдии -.

Партньорите на БФБаскетбол по плана са Каталунската баскетболна федерация, Косовска баскетболна федерация, Баскетболната федерация на Република Ирландия, Португалска баскетболна федерация, Университет " Рамон Лул " (Барселона) и Баскетболна федерация на Нувел-Аквитания (Франция).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР