Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) отново получи лиценз за

...
Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) отново получи лиценз за
Коментари Харесай

БФАС отново получи лиценз за организиране на автомобилни състезания -

Българската федерация по авто спорт (БФАС) още веднъж получи лиценз за образуване на автомобилни надпревари и събития. Това стана, откакто министърът на Младежта и спорта в оставка Радостин Василев издаде заповед за неопределен състезателен лиценз на сдружението.

Ще напомним, че лицензът на БФАС бе лишен през 2019 година от тогавашния състезателен министър Красен Кралев, който по-късно издаде формалния документ на новоучредената Автомобилна федерация на България (АФБ). На собствен ред тази пролет от Радостин Василев.

Заповедта на министър Василев e издадена на съображение член 22, алинея 1 и алинея 7 от Закона за физическото образование и спорта (ЗФВС) и член 4, алинея 1 от Правилника за използване на ЗФВС и въз основа на Протокол № 6 от 06.07.2022 година от работата на Комисията по лицензиране и вписване. ”, се гласи в известието на ММС.



Румен Дунев, ръководител на БФАС, също разяснява новината в своята Фейсбук страница: „ Завърши едно от най-тежките надпревари в живота ни, само че дружно успяхме да върнем Автомобилният Спорт в неговият храм-БФАС! Специални Благодарности към Министър Радостин Василев и екипа му, за изключителният Професионализъм при разрешаването на един от най-сложните проблеми в Българският Спорт като цяло.

Благодаря и на целия Отбор на БФАС за големият труд, старания и поредност в дейностите си,а точно за постигането на тази историческа за Българският Автомобилен Спорт Победа!

Наистина нямаме никакво време да се радваме на тази извънредно сложна и продължителна борба, тъй като крепко се захващаме за работа. Нулев сезон за наслада на всички състезатели, уредници и фенове няма да има. Ще има 100% Истински Честен Автомобилен Спорт и Пълна Финансова бистрота! ”

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР