Българската федерация обяви новината в страницата си във Фейсбук: За

...
Българската федерация обяви новината в страницата си във Фейсбук: За
Коментари Харесай

Безкрайно Тъжно. Златното Момиче Елена Бинева Прекрати Кариерата Си Поради Здравословни Причини

Българската федерация разгласи новината в страницата си във Facebook:

" За страдание шестмесечната отмора и лекуване на контузията, която има не е дала нужния резултат, с цел да продължи натоварения подготвителен режим. След диалог на състезателката с президента на федерацията Илиана Раева, с треньора си Весела Димитрова и родителите си е взето най-правилното решение за здравето на Ели Бинева, както и за бъдещата доста значима подготовка на народен тим дами.

Тя беше и ще остане част от един неповторим отбор, който направи гражданска война в международната художествена гимнастика!

Благодарим ти, Ели, за силата, трудолюбието и неотразимото ти наличие през тези години!

Благодарим ти за твоя темперамент, който е горделивост и благословия за всеки треньор и началник. "

Състезателката също написа няколко думи, с които изяснява обстановката:

" След цялостна петмесечна отмора и изцяло възобновяване, ми бяха направени повторни проучвания, посредством които се откри, че подобрението е напълно минимално или толкоз безрезултатно, че казусът към момента е действителен и при възможен още един напън (който е неминуем при един главен ансамблов играч в този спорт), следствията биха били непредотвратими...

След разглеждането на казуса от всички вероятни страни, ние всички взехме единомислещото решение, че е време да приключа спортната си кариера, в името на моето здраве, както и в името на триумфа на нашия народен отбор дами и в името на тяхната спокойна и съсредоточена подготовка, която им следва за Олимпийските Игри в Токио през 2020 година. "

Илиана Раева, президент на федерацията, се обърна към Бинева посредством обществените мрежи:

" Ели стана международна и европейска шампионка с този тим, само че и тя като съотборничките си тайничко вярваше, че може да бъде първата българска гимнастичка в историята на българската художествена гимнастика, която ще се окичи с олимпийски златен орден.

Уви...

Съдбата е избрала различен път за нея и това нежно и необикновено момиче го одобри с цялото си достойнство на огромен първенец, на огромна персона и на един същински влъхва! "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР