Българската евродепутатка Елена Йончева не успя да се пребори за

...
Българската евродепутатка Елена Йончева не успя да се пребори за
Коментари Харесай

Елена Йончева не успя да се пребори за зам.-шеф на Европейския парламент

Българската евродепутатка Елена Йончева не съумя да се пребори за номинацията за поста зам.-председател на Европейския парламент.

Тя бе един от претендентите на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (СиД). Групата избра Марк Ангел от Люксембург за наследник на гъркинята Ева Кайли, задържана в края на 2022 година по съмнения в приемане на подкупи в подмяна на лобиране в интерес на Катар. Най-големият скандал в историята на Екологичен потенциал доби известност като „ Катаргейт “, оповестява Клуб Z.

Освен сънародничката ни претенденти на социалистите за поста бяха французинът Рафаел Глюксман, румънецът Виктор Негреску, литовецът Юозас Олекас, финландката Миапетра Кумпула-Натри и словенецът Матяж Немец.

Няма гаранция обаче, че определеният през днешния ден претендент ще получи поста, отбелязва „ Политико “. Другите политически групи в Екологичен потенциал могат да предложат свои хора. Зам.-председателите на Парламента са общо 14. Наследникът на Ева Кайли би трябвало да бъде определен на започващата на 16 януари сесия в Страсбург.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР