Българската еврейска общност се обърна към посланиците у нас на

...
Българската еврейска общност се обърна към посланиците у нас на
Коментари Харесай

Българските евреи: Не ни спирайте за Шенген

Българската еврейска общественост се обърна към посланиците у нас на Австрия и Нидерландия в отворено писмо, с което подчертаха желанието си България да бъде третирана като пълноправен член на евроатлантическото семейство.

От организацията " Шалом " и още 3 други - Централният израилтянски нравствен съвет, Американския еврейски комитет в София и Федерацията на ционистите в България, приканиха двете държавни управления да преразгледат позициите си по отношение на решението, обвързвано с присъединението на България към страните членки на Шенгенското пространство.

" Ние организациите, представляващи българските евреи сме сюрпризирани, че Австрия и Кралство Нидерландия попречват присъединението на България, без значение от обстоятелството, че Европейския парламент както и огромната част от страните членки на Европейския съюз гласоподаваха за присъединението на България към Шенгенското пространство ", написаха още те.

" Считаме за наш дълг да призовем Вашите държавни управления да преразгледат позициите си...Вярваме, че обединена Европа почива на правилата на взаимното съдействие, взаимност и взаимна поддръжка. Само по този начин най-добре могат да бъдат обезпечени сигурността и бъдещето на жителите на Европейския съюз ", приключва откритото писмо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР