Българската енергийна система не е готова да загуби въглищните си

...
Българската енергийна система не е готова да загуби въглищните си
Коментари Харесай

Екс шефът на БЕХ: Извадим ли въглищните си централи от енергийната система, тя ще се срине

„ Българската енергийна система не е подготвена да загуби въглищните си централи. В момента ние субсидираме индустрията си, с цел да бъде тя конкурентноспособна. В момента в електрическата ни система се генерира електрическа енергия от 50 Hz мощ от въглищните ни централи. Ако ги няма тях системата ще се срине “. Това съобщи някогашният шеф на българския енергиен холдинг Валентин Николов в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Пожелавам триумф да съумеят да предоговорят Плана за възобновяване и резистентност, само че към този момент е стихотворец ангажимент и ще е доста мъчно “, уточни той.
„ Ние не сме споделили да спрат мощности, а да понижим с 40% декарбонизацията. Има непрекъснати разноски, които не могат да се спрат. Не сме готови нито да компенсираме хората, нито да заместим тези мощности “, предизвести Николов.

Бившият шеф на БЕХ посочи, че би трябвало да се разделят контрактуваните съглашения от Киото и Парижкото. „ Ние сме поели ангажимент от 55% и към този момент сме ги постигнали “, сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР