Българската енергетика е на кръстопът. Предстои трансформацията на въглищните централи.

...
Българската енергетика е на кръстопът. Предстои трансформацията на въглищните централи.
Коментари Харесай

Приоритетите на Топлофикация Бургас за 2021 г. са: грижа за природата и за комфорта на клиентите

Българската енергетика е на кръстопът. Предстои трансформацията на въглищните централи. От метода, по който се реализира, ще зависи и енергийното бъдеще на страната. От голямо значение ще е и ориста на плановете за нови атомни мощности. За нас като топлофикация, целите си остават два - грижа за природата и за комфорта на нашите клиенти. Това сподели в изявление за 3е-news.net инж. Христо Илиев, изпълнителен шеф на Топлофикация Бургас.

На въпрос дали рецесията с COVID-19 не са били подценени тематиките за екология, стабилно развиване, зелени политики, инж. Илиев дава отговор:

Точно противоположното. Концепцията за произвеждане на чиста сила още повече залегна в дневния ред на обществото във всички европейски страни, включително и България. Всички топлофикационни предприятия започнаха дейна работа в планове за произвеждане на сила от по-екологични горива и закупуване на нови уреди. Както сами всекидневно наблюдавате, тематиката със " зелената стопанска система " продължава да бъде водеща и на европейско равнище. Имаше миг при започване на пандемията, когато някои специалисти заговориха за отсрочване на Зелената договорка, само че в действителност в европейските проекти за стабилно възобновяване екологията закупи още по-голямо значение.

По думите на изпълнителния шеф, в " Топлофикация Бургас " екологичното мислене и дейности постоянно са били водещи и постоянно се е подхождало грижливо към спестовното потребление на запаси и опазването на околната среда. Това е станало част от културата на предприятието.

В същото време Коронавирус 19 се отрази на всички, на всички места и по доста разнообразни способи. Няколко браншове бяха по-засегнати от други, само че отрицателните последствия се усетиха от всички нас.

" Мисля, че съумяваме да " удържим на бурята ". Запазихме целия екип и продължаваме да произвеждаме нужното количество сила, без значение от сложната конюнктура. С доста старания продължаваме да работим, с цел да имат клиентите ни парно и топла вода. Още от началото на изключителното състояние сме в непрекъснато напрежение, само че сплотени се оправяме и с тази обстановка, в която никой от нас не е мислил, че ще попаднем ", изяснява инж. Илиев и добавя, че с дисциплинираност, прецизно осъществяване на противоепидемичните ограничения и съответни решения пазим здравето на всички наши чиновници и клиенти.

" Виждате какво става в Европа, болестта продължава да се популяризира всеобщо и да взима доста жертви, по тази причина ние българите, макар триумфа на взетите ограничения, би трябвало да продължим да бъдем деликатни. Да не забравяме, че ни предстоят двата най- тежки зимни месеца ", предизвестява изпълнителният шеф на " Топлофикация Бургас ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР