Българската екзекютив сърч асоциация (BESA) публикува годишното си проучване на

...
Българската екзекютив сърч асоциация (BESA) публикува годишното си проучване на
Коментари Харесай

До 11 000 лева месечно: Какви заплати вземат мениджърите у нас?

Българската екзекютив сърч асоциация (BESA) разгласява годишното си изследване на заплатите на мениджърите и шефовете. То е извършено измежду фирмите, които употребяват услуги за непосредствено търсене на върховен мениджърски личен състав, имат над 300 чиновници и оборот от най-малко €10 милиона.

От данните излиза наяве, че равнищата на възнагражденията на ръководещите шефове, като се изключи задграничните такива, са запазили значително равнищата си. От BESA показват, че отклонения от междинните стойности в заплатите се следят според от бранша, собствеността и размера на фирмите. " Все още имаме компании с задгранични ръководители, само че разликата в заплатите в чисто изражение съпоставена с местни водачи от ден на ден се стопява ", споделят от там.

Позиция

Годишен приход 2018

Генерален управител / Изпълнителен шеф

110 - 135 хиляди лв.

Управител на център/Site Manager

86 - 104 хиляди лв.

Оперативен шеф (непроизводствени компании)

62 - 74 хиляди лв.

Плант управител

78 - 94 хиляди лв.

Оперативен шеф (производствени компании)

63 - 77 хиляди лв.

Финансов шеф

79 - 98 хиляди лв.

Търговски шеф

78 - 94 хиляди лв.

R&D/IT Директор

100 - 125 хиляди лв.

Маркетинг шеф

54 - 66 хиляди лв.

Директор Верига на доставки

45 - 60 хиляди лв.

Директор Човешки запаси

59 - 71 хиляди лв.

В класацията след CEO стои позицията " шеф на център " или " началник местни интервенции ". " Тях намираме в даването на услуги за външни клиенти или вътрешно за разнообразни подразделения (ITO, BPO, KPO, VBPO, FAO, HRO организации). Когато става въпрос за софтуерния бранш, тези позиции са достигнали върхово ниво, а изискванията са напълно разнообразни и самостоятелно контрактувани според от равнището на бизнес услугата, употребяваната технология, екипът, който би трябвало да бъде управителен, както обсега и мащаба на работната позиция ", споделят от асоциацията.

Сред първите пет остава позицията плант управител, което е резултат от огромната интензивност и конкурентоспособност в промишления бранш. Въпреки това, BESA чака тази наклонността да не е водеща поради забавянето на откриването на нови производства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР