Българската делегация трябва да остане обединена и да защитаваме важните

...
Българската делегация трябва да остане обединена и да защитаваме важните
Коментари Харесай

Мария Неделчева-Габриел: Европейският парламент трябва да има законодателна инициатива

Българската делегация би трябвало да остане обединена и да пазиме значимите за нас тематики, сподели лидерът на ГЕРБ
„ Европейският парламент би трябвало да има право на законодателна самодейност, с цел да можем да сложим на масата проблемите, които са на дневен ред – като престъпност, двойния стандарт. Второто нещо е, че Екологичен потенциал би трябвало да има повече пълномощия в обществената политика, опазването на здравето и образованието. Там съвсем нямаме правомощи, те са в страните-членки. Не бих трансформирала това – българската делегация да останем обединени и да пазиме значимите за нас тематики, като Шенген, „ пакета „ Мобилност “, двойния стандарт. “ Така лидерът на евролистата на ГЕРБ Мария Неделчева- Габриел очерта целите си в работата си в Европейския парламент. Тя беше посетител с премиера Бойко Борисов в NOVA телевизия.

„ Важно е да се концентрираме Европа да стане нещо, което всеки усеща, вместо да сме в полето на идеологическите противоборства. Аз имам вяра в това, че проевропейските сили могат освен да проявят разсъдък, само че най-много отговорност и да създадат по този начин, че Народното събрание да действа “, сподели тя.

По думите ѝ методът за битка с антиевропейското въодушевление са повече дребните планове, които носят изгода в всекидневието на хората, европейските политики за всяко учебно заведение, за всеки район. „ Много би ми се желало да не изместваме фокуса. Много по-важно е да се концентрираме върху това Европа да стане нещо по-ефикасно, нещо, което всеки да усеща, в сравнение с да оставаме в полето на идеологическите противоборства “, сподели лидерът на листата на ГЕРБ. Тя посочи, че България е идея за нея.

„ Аз не съм се трансформирала, аз съм си Мария и се гордея, че съм българка, детето ми е родено в България “, добави тя. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР