Българската делегация начело с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева

...
Българската делегация начело с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева
Коментари Харесай

Българска делегация беше приета от папа Франциск за 24 май

Българската делегация отпред с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева беше призната на визита при папа Франциск. Той насочи апел да пазим и разпространяваме мира. Делегацията уважи делото на светите братя Кирил и Методий и се поклони пред парченце от мощите на Свети Кирил в базиликата Сан Клементе. Митрополит Антоний отслужи молебен.

Дни откакто посети страната ни, папа Франциск насочи обръщение към България тук от Ватикана. Бъдете посланици на мира! Това съобщи папата пред българската парламентарна делегация. Той уточни, че е извънредно впечатлен от българския народ, както и от личността на патриарх Неофит, който дефинира като човек на вярата и смирението.

Мирът. Една от знаковите думи на тази визита.
Папа Франциск: Бъдете посланици на мира!
Папата сервира като подарък железна статуетка с гълъб, който държи маслинова клонка, като знак на мира. Франциск и през днешния ден напомни, че е изключително разчувствуван от децата, получили първото си причестяване в Раковски и сподели, че те са бъдещето. И благодари на българския народ за сърдечното и топло посрещане.
Папа Франциск: Това е народ с дълга история и дълбока религия, което се вижда. Впечатли ме доста личността на патриарх Неофит. Един човек на вярата, човек на смирението. Така приключи едно посещаване, което беше планувано като цялостно с дъжд, само че видях доста малко дъжд.
Председателят на Народното събрание подари на папа Франциск юбилейни издания на Търновската и Сребърната конституция. И звънеца, с който е намерено Учредителното заседание.

Папа Франциск подари и речта, която произнесе в България за мир на земята, подписана с неговия автограф.

  Папа Франциск одобри водената от Цвета Караянчева делегация във Ватикана (СНИМКИ) Папа Франциск одобри водената от Цвета Караянчева делегация във Ватикана (СНИМКИ)
С посланието "Пазете мира, разпространявайте мира " папа Франциск посрещна във Ватикана българската парламентарна делегация, която е в Рим във връзка 24...
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Да разпространяваме и да пазим мира - цветущ празник на всички! Папата ни сподели - бъдете посланици на мира, традицията не е минало, традицията е бъдеще, аз му благодарих за това, че той посети България и остави толкоз положителни послания като обединяване, любов и съгласие сред народите.
В базиликата " Сан Клементе " през днешния ден следобяд прозвуча химнът на българската култура.

Поклониха се пред мощите на свети Кирил. А на молебена на мястото, където е символичният му гроб, за втора поредна година дружно с българите беше и делегацията от Северна Македония.

Депутатите сервираха цветя в базиликата " Санта Мария Маджоре ", където славянските книги са получили публично самопризнание от Ватикана.
 Българската делегация сервира цветя на паметника на Иван Вазов в Рим Българската делегация сервира цветя на паметника на Иван Вазов в Рим
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева сервира цветя пред паметника на Иван Вазов в Рим. Българска делегация, водена от ръководителя на...
Още по тематиката Празнуваме Деня на българската книжовност и просвета 24 май
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР