Българската държавна компания за млечни продукти Ел Би Булгарикум и

...
Българската държавна компания за млечни продукти Ел Би Булгарикум и
Коментари Харесай

Ел Би Булгарикум“ и японската Мейджи“ създават общо предприятие за по-мащабна инвазия на българските млечни продукти в Азия

Българската държавна компания за млечни артикули " Ел Би Булгарикум " и японската " Мейджи " ще основат нова взаимна лаборатория. Целта е още по-голямото разпространение на родното кисело мляко на азиатските пазари, оповестиха от Министерството на стопанската система и промишлеността, цитирайки икономическият министър Богдан Богданов от Токио.

Богданов е на посещаване в централата на японската корпорация, където беше публично маркирана 50-годишнината от стартирането на българското кисело мляко на японския пазар.
 Снимка 644732
Развойният център ще се концентрира върху изследователската активност и нововъведенията в областта на млекопроизводството и има за цел да увеличи научно-изследователския капацитет и експертизата в региона на закваските, пробиотиците, здравословното хранене. Очаква се взаимният институт да започва още през 2024 година

" За нас е значимо партньорството ни освен да продължи да разпространява българското кисело мляко на пазарите в Япония и азиатския район, само че и да успеем да доразвием взаимните проучвания сред " Ел Би Булгарикум " и " Мейджи ". Партньорството сред двете компании е знаково за развиването на българо-японското съдействие ", разяснява Богданов.
 След липса на артикули и управителни промени, държавната
След липса на артикули и управителни промени, държавната " Ел Би Булгарикум “ избра четири доставчика за произвеждане на българско мляко

Дружеството стартира работи на цялостни обороти

Сътрудничеството сред българската страна и японската компания " Мейджи " започва през 1973 година, когато в Япония стартират първите продажби на българско кисело мляко, създадено по българска технология и с българско ноу-хау. Благодарение на съдействието българското кисело мляко се разпознава към този момент от близо 95% от японците.

На срещата с управлението на японската корпорация в Токио стана ясно, че следва основаването на взаимен проучвателен център сред българското държавно сдружение " Ел Би Булгарикум " и японската компания. Той ще бъде ориентиран към развиването на нови планове и изследването на нови общи пазари, както и към навлизането в други браншове.
 Държавната
Държавната " Ел Би Булгарикум " търси българско мляко за производството си

Обявена е открита процедура за избор на снабдители на сурово краве мляко
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР