Българската държава в лицето на прокуратурата и главния прокурор Сотир

...
Българската държава в лицето на прокуратурата и главния прокурор Сотир
Коментари Харесай

Няма да екстрадират четиримата граничари в Турция

Българската страна в лицето на прокуратурата и основния прокурор Сотир Цацаров са дали увещание, че ще се задействат всички механизми, с цел да бъдат предпазени четиримата гранични служители на реда, упрекнати в Турция. При случай през 2008 година граничният служител на реда Михаил Цонков простреля турски нарушител, нарушил морската ни граница край Резово. С него са били още трима униформени – Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов.

“Имаме увещание, че екстрадиция няма да бъде позволена, чисто юридически не е допустимо по българското законодателство ”, сподели Николай Костов след среща с основния прокурор.

“Беше ни разяснена процедурата. Увериха ни, че българската страна ще направи това, което би трябвало, по юридически път, с цел да бъде решено делото в наша изгода ”, добави Костов. Преди дни от Турция бяха изпратени документи и обвинявания против четиримата някогашни граничари. “Трябва да дадем защитни пояснения, само че още не сме видели документите на турската страна ”, изясни Костов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР