Българската държава няма да иска екстрадицията на тримата руски граждани,

...
Българската държава няма да иска екстрадицията на тримата руски граждани,
Коментари Харесай

България няма да иска екстрадиция на заподозрените за отравянето на Гебрев руснаци

Българската страна няма да желае екстрадицията на тримата съветски жители, обвинени за отравянето на оръжейния предприемач Емилиян Гебрев. Това излиза наяве от известие на прокуратурата. Причината е, че Русия отхвърля да екстрадира свои жители и това е завършено в декларация по Европейската спогодба за екстрадиция, т.е. има кардинален отвод за предаване на съветски жители на непозната страна. Затова прокуратурата ще разчита на Интерпол и ще се надява тримата търсени да изоставен Русия, с цел да могат да бъдат задържани и по-късно – екстрадирани.

Научихме им имената

Прокуратурата към момента показва тримата с подправените им имена, само че в скоби към този момент отбелязва и същинските. Промяната идва няколко дни, откакто проверяващият уебсайт Belingcat разгласява същинските имена, както и подробна информация за един от задочно упрекнатите в опита за ликвидиране на Гебрев.

Официално прокуратурата счита, че участниците в несполучливото нападение са Сергей Федотов (Денис Сергеев), Сергей Павлов (Сергей Лютенко) и Георги Горшков (Егор Гордиенко). Според Belingcat пълководец на екипа е Федотов. Същият офицер от съветското военно разузнаване ГРУ е обвинен и за присъединяване в опита за ликвидиране на двойния сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри. След отравянето на Гебрев Гордиенко е трансфериран на дипломатическа работа в Женева.

Актуализираме
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР