Българската държава настоява да бъдат гарантирани правата на българското малцинство

...
Българската държава настоява да бъдат гарантирани правата на българското малцинство
Коментари Харесай

Албания ни обеща, че няма да нарушава правата на българското малцинство

Българската страна упорства да бъдат обезпечени правата на българското малцинство в Албания в сходство с интернационалните правни правила, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в телефонен диалог с албанския министър председател Еди Рама.

Поводът за позвъняването в Тирана е " готвеният от албанското държавно управление проектозакон за отбрана на малцинствата ", оповестяват от държавната пресслужба.

Борисов е споделил на Рама, че чака проектозаконът " да съдържа текстове, които да пазят правата на българското малцинство в страната. "

Рама от своя страна обяснил, че проектозаконът към момента е в развой на правене и е поел ангажимент, че " Албания няма да наруши ползите на българското малцинство. "

Имаме общите старания на българските управляващи и призоваваме дружно албанските управляващи албанският парламент да включи в проектозакона българското малцинство. Нашата общественост в Албания, в историческите места Мала Преспа, Голо бърдо и Гора е изпратила петиция до албанския парламент, тъй че чакам от Албания да признае българското етническо малцинство в тази страна, съобщи в четвъртък евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

Евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки посочи, че законът не е обсъждан, нито обсъждан, нито гласуван, нито пък е одобряван от Народното събрание на Република Албания, каквато информация се тиражира.

Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев към този момент постановиха в годишната резолюция на Екологичен потенциал за напредъка на Република Албания да попадне текст, който прикани държавното управление на страната да признае българско национално малцинство и да отбрани абсолютно неговите права и законни ползи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР