Българската браншова камара машиностроене съобщи, че най-големите фирми, поддоставчици за

...
Българската браншова камара машиностроене съобщи, че най-големите фирми, поддоставчици за
Коментари Харесай

Най-големите подизпълнители в автомобилостроенето спират временно работа

Българската браншова камара машиностроене заяви, че най-големите компании, поддоставчици за автомобилостроенето, стопират краткотрайно работа поради изключителното състояние, въведено по отношение на разпространяването на ковид. Причините са спрени производствата на европейските автомобилопроизводители и снабдители и неспособност за обезпечаване сигурността на работещите.

" Линамар България ", Русе ( " Монтюпе " ) към този момент е оповестила, че стопира работа от 30 март до 10 април.

" ВИТТЕ Аутомотив ", Русе е пуснала в отпуск 30% от служащите си сред 16 и 20 март, а от 23 до 27 март други 30%. Спира работа цялото произвеждане от 30 март, към този момент оповестено за две седмици. Опасенията на управлението са, че китайските поддоставчици възвръщат производството си, а поддоставчиците (конкуренти) от Мексико не са
спирали работа и вероятността да бъдат изместени от тях е доста огромна.

Както към този момент беше обявено, " Язаки " стопира работа напълно в двата завода за две седмици - заради въведеното изключително състояние и краткотрайното прекъсване на производството в заводите на клиентите им.

Кораборемонтните предприятия също са без работа, се споделя в известието. " Бургаската корабостроителница " има контракт с Русия за ремонт на избрани кораби по график. Руските експерти, които би трябвало да участват и съветват дейностите по ремонта, не могат да дойдат в България. Договорът за ремонт на съветски кораби не е преустановен, само че осъществяването му се отсрочва несигурно във времето. Забавят се и периоди за доставка на материали от западните страни. Вместо за 10-12 дни доставките стават за 20-25 дни.

Най-големият кораборемонтен цех " Одесос ", Варна сега довършва ремонта на транспортен съд, само че не е ясно по кое време и по какъв начин ще дойдат други кораби за ремонт, за които има контракт, защото от тези страни не могат да дойдат експерти, контролиращи ремонта.

" Корабно машиностроене ", Варна - стопира работа за две седмици. Не може да експедира направена продукция за Италия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР