Българската борба надмина очакванията на спортното министерство, а специално женският

...
Българската борба надмина очакванията на спортното министерство, а специално женският
Коментари Харесай

Красен Кралев: Българската борба надмина очакванията на спортното министерство

" Българската битка надмина упованията на спортното министерство, а особено женският народен тим към този момент е на равнището на най-силните в света ", съобщи министър Красен Кралев по време на годишната гала на федерацията за отличаване на най-заслужилите.

 Красен Кралев разгласи: България ще кандидатства за домакинство на Евро 2032
Красен Кралев разгласи: България ще кандидатства за домакинство на Евро 2032

" Инвестициите ще се оправдаят по безапелационен метод ", съобщи министърът на спорта

Той връчи премията на герой номер 1 за миналата година Тайбе Юсеин ѝ пожела да задържи формата си до олимпийските игри в Токио.

" В добра форма сме, намерихме правилния път. Благодаря на всички състезатели и треньори, на управлението на федерацията. През тази година надминаха нашите упования. Успяха да се активизират, а когато работиш целенасочено и настойчиво, триумфът неизбежно идва. Много съм благополучен, че към този момент имаме женска школа на международно ниво. Преди имахме единствено Станка Златева, а в този момент имаме група от седем или осем девойки, които могат да бъдат европейски и международни шампионки. Предстоят олимпийски игри и колкото по-голяма е конкуренцията, толкоз по-голям е шансът да имаме олимпийски първенец ", съобщи спортният министър след церемонията.

" Много се веселя за Тайбе Юсеин, тъй като тя в действителност дълги години бе в подножието на върха, а е един от най-хубавите борци в света въобще. Щастлив съм, че тя откри реализация и се надявам да бъде толкоз безапелационна в олимпийската година. Имаме прогрес в класическата битка и по-големи упования към свободната. Борбата още веднъж потвърди, че е най-успешният спорт в България ", добави Кралев.

" Опитваме се да бъдем обективни. Когато има едва показване, това се отразява на бюджета. Когато има триумф, федерациите получават финансов тласък. Така беше с таекуондото предходната година, по този начин ще бъде с каратето идната. Имаше доста диспути след фиаското на международното състезание предходната година, само че федерацията, треньорите и борците се стегнаха.

Ние вършим това, което можем. Предоставяме най-хубавите условия, с цел да срещнат положителни състезатели в спарингите. Осигуряваме и лагери, само че от време на време би трябвало шанс. Трябва спортно благополучие и здраве. През тази година се получи и знам какъв брой мъчно е това. Знам каква тъга е по време на подготовката. Изстрадаха си тези триумфи ", приключи той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР