Българската болнична асоциация (ББА) предлага на премиера Бойко Борисов спасителен

Българската болнична асоциация (ББА) предлага на премиера Бойко Борисов спасителен ...

ББА иска държавата да плаща в пълен размер осигуровките на всички, които осигурява.


Българската болнична асоциация (ББА) предлага на премиера Бойко Борисов спасителен план за здравната система - държавата да плаща в пълен размер осигуровките на всички осигурени от държавата. Според изчисленията това ще налее още 1 млрд. лева в бюджета за здраве.

„За първи път последователно болничните асоциации се обединяват в единни позиции, които да отправим към държавата. Искаме водеща тема в дискусиите да е качеството на здравните услуги. Винаги слагаме акцент на финансирането, а водещо трябва да е именно качеството", каза в "България сутрин" на Bulgaria ON AIR председателят на Българската болнична асоциация Свилена Димитрова.

"В годините сме видели много модели и опити за реформи от кабинети. Важно е на експертно ниво да се вземе правилно решение. Сигурни сме, че здравеопазването е недофинансирано от държавата", коментира Свилена Димитрова.

Тя посочи, че подходът, който предлагат, е солидарен. И е сигурна, че проблемите в здравеопазването идват от недофинансиране на клиничните пътеки.

"В България няма правилно остойностяване на клиничните пътеки. Ние предложихме модел, който е работещ във Великобритания. Поканата за среща с премиера беше единна от всички болници“, посочи Димитрова.

Вижте видеото с целия разговор!

гледано: 81   Още видеоРейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг 50 гласа

 

 

Източник: investor.bg