Българската блокчейн компания INDUSTRIA е получила една от 4-те награди

...
Българската блокчейн компания INDUSTRIA е получила една от 4-те награди
Коментари Харесай

Българска фирма взе награда от конкурс на Barclays за блокчейн решение

Българската блокчейн компания INDUSTRIA е получила една от 4-те награди в надпреварата DerivHack 2018, проведено от Barclays в Лондон на 21 и 22 септември. Екипът на българската компания в партньорство с консорциума R3 е кандидатствал за състезанието с блокчейн технология, с чиято помощ в рамките два дни създава сполучлива имплементация на Common Model Domain (CDM) с Corda.

 Част от екипа на блокчейн компанията INDUSTRIA

В двудневното събитие са се присъединили 140 участници от целия свят и от доста разнообразни бизнес посоки, в това число банки, платформи, оператори на мрежи, както и консултантски компании. Те са разработвали блокчейн решения съгласно условията на Световната комерсиална асоциация, която вкарва стандартите за търговия със суапове и деривати - ISDA. Задачата на участниците в състезанието е да сформират приложение за по-добър пазар на деривати, основано на модела Common Domain Model, който е основан от ISDA въз основата на езика FpML (Financial products Markup Language).

“Моделът CMD (Common Model Domain) прави първата стъпка в стандартизацията на връзката, като открива общ развой и стандарти за предаване на финансовите данни “, изясняват от INDUSTRIA. Участниците в DerivHack са ползвали този модел, възползвайки се от новите софтуерни благоприятни условия, които дават DLT и блокчейн, с цел да разрешат авансово заложени случаи на обработка на данните след подписване на договорка. Barclays демонстрира много предизвикателни сюжети и симулира във висока степен дериватния пазар.

Панел от самостоятелни съдии, определени измежду представители на финансовата промишленост, университетските среди и обществения бранш, са оценили приложимостта и успеваемостта на препоръчаните решения и са наградили четирите най-хубави блокчейн решения, измежду които и българското.

 Отличеният екип на INDUSTRIA

„ Този хакатон беше вълнуваща за нас опция да покажем своите умения в блокчейн програмирането и решенията, с които биха могли да покачат ефикасността на обработката на дериватните принадлежности. Иновацията е извънредно нужна в промишлеността със суаповете и дериватите, тъй като покачва конкурентоспособността и дава на фирмите съдържателна диференциация. Нововъзникващите технологии като блокчейн и DLT дават забавна опция да се преразгледат обработката на дериватите, след подписване на договорка, с цел да се реализира качествена смяна в ефикасността на пазара “, разяснява Петко Карамочев от INDUSTRIA.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР