Българската банка за развитие ще поеме ролята на финансираща институция

...
Българската банка за развитие ще поеме ролята на финансираща институция
Коментари Харесай

Българска банка за развитие ще финансира изграждането на нови детски градини

Българската банка за развиване ще поеме ролята на финансираща институция по проекта InvestEU. Тази стратегия на Европейския съюз наследява " проекта Юнкер " и ще поддържа частния бранш в европейската стопанска система. Новината беше оповестена при отбелязването на 20-годишнината на българската банка за развиване.

Като представител на притежателя на капитала, министърът на стопанската система Емил Караниколов регистрира извънредно положителни финансови резултати на банката.



По новата стратегия InvestEU ще бъде провиснал финансов запас за 570 милиарда евро за дребни и започващи компании в европейски страни.

Банката за възобновяване и развиване финансираше у нас програмата за енергийна успеваемост и е подготвена по новата стратегия да поддържа извънредно значими за обществото планове.

Стоян Мавродиев, основен изпълнителен шеф на Българска банка за развиване: По образеца на сполучливата самодейност за енергоспестяващи ограничения в българските домове банката е подготвена да структурира и да финансира стратегия за обществена инфраструктура за създаване на детски градини в страната. Могат да бъдат подкрепени и трансгранични планове, което е значимо за нашите сътрудници от страните кандидат-членки за Европейски Съюз в района.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР