Българската банка за развитие ще играе важна роля за обезпечаване

...
Българската банка за развитие ще играе важна роля за обезпечаване
Коментари Харесай

Портфейлната гаранция ще е във фокуса на мерките на ББР

Българската банка за развиване ще играе значима роля за застраховане на непрекъснатост на ликвидността в банковата система, която да бъде разполагаем на дребните и междинните предприятия и да облекчи българския бизнес. Това разгласи основният икономист на ББР Илия Лингорски в телевизионно изявление.

"След като нарастването на капитала на банката, което анонсира държавното управление, е към този момент факт, ББР ще разгласи обществено и транспарантно всички критерии, по които новите стратегии в поддръжка на дребния и междинния бизнес ще бъдат привеждани в деяние ", изясни Лингорски.

Става дума за система от ограничения, които да поддържат и поддържат потенциала на банковия бранш за опазване на достъпа до финансиране на дребните и междинните предприятия в този интервал на изключителни условия. Фокусът на поддръжката е портфейлна гаранция, която ББР посредством към този момент нараствания си капитал ще може да даде по избрани критерии на комерсиалните банки и да показа риска с тях по време на рисковата обстановка. Решенията по отношение на кредитната активност в тази изключителна стратегия ще зависят от банките и ще останат на пазарен принцип. „ Имаме добър опит през годините до момента в работата с комерсиалните банки посредством гаранционни принадлежности, тъй че да могат да продължат потока на ликвидност към дребния и междинния бизнес “, сподели основният икономист на ББР.

По думите му най-важно сега е поддържането на оптимално близо до естественото действие на банковата система, тъй че достъпът на бизнесмените и МСП до финансиране да не бъде усложнен.

"Със своя 20-годишен опит и изключителни експерти ББР е доста скъпа. Именно по време на предходната световна финансова рецесия тя бе значим инструмент на държавното управление за даване на ликвидност към действителния бранш. Тогава бе направено и предходното нарастване на капитала й. През последните години развихме цялостен набор от услуги, измежду които лизингови и факторинг. Имаме построени взаимоотношения с комерсиалните банки и дейни партньорства с най-големите интернационалните банки за развиване ", съобщи Лингорски.

От банката заключват, че след първичния потрес от рецесията, който е осезателен към този момент на всички места по света, ББР ще може да се способства с стратегии за ускорено развиване в интервала на възобновяване на стопанската система и връщане към интензивен и резистентен стопански напредък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР