Българската банка за развитие ще дава кредити до 150 млн.

...
Българската банка за развитие ще дава кредити до 150 млн.
Коментари Харесай

Банката за развитие ще помага на държавата за големи проекти

Българската банка за развиване ще дава заеми до 150 млн. лева, тъй като такива са европейските правила и тъй като по този начин ще може по-ефективно да оказва помощ на страната за реализирането на огромни капиталови планове. Това съобщи нейният шеф Стоян Мавродиев.
Той отхвърли изказванията, че основаната за подкрепяне на дребния и междинен бизнес финансова институция се е трансформирала в „ персонален трезор” на политически и бизнес кръгове по модела на КТБ. „ Банката стои добре, постигни едни от най-хубавите резултати на стрес тестванията на Българска народна банка и Европейския банков орган. Тя има може би най-високата финансова адекватност и най-високия кредитен рейтинг в България”, уточни Мавродиев.
По думите му проблематичните заеми са под 7% при приблизително 11% на нашия пазар, като във връзка с неточните платци се работи по същия метод, по който и в останалите търговски банки у нас.
И, въпреки всичко, за какво ББР ще дава огромни заеми? „ Банката за развиване има специфична роля – не толкоз да бъде съперник на останалите търговски банки, едвам финансира план със стратегическо значение – нещо, което другите банки не правят”, отговори Мавродиев и добави, че банката ползва европейския стандарт до 25% от капитала да бъдат отпускани на една експозиция, съобщи бтв.
„ 150 млн. не може да вземе дребният и междинен бизнес, само че може да вземе българското държавно управление с един сериозен капиталов план. Банката за развиване на Китай е финансирала цели градове”, уточни той и добави, че няма законово ограничаване какви инициативи може да бъдат кредитирани.
По отношение на дребните компании Стоян Мавродиев въпреки всичко означи, че и това е част от задачата на ББР и по тази причина се основава фонд за дялово вложение за започващи компании, които другояче не биха могли да получат финансиране. Той беше безапелационен, че таван за заемите от 1 млн. прави банката безсмислена.
По мотив многомилионния заем на Георги Гергов от Българска социалистическа партия, Мавродиев уточни, че задължението е постоянно обслужвано, само че с смяна в устава е въведено понятието „ политически свързани лица”, които няма да получават пари от трезора.
„ Ние не сме банка-болница и не е наша цел да рефинансираме заеми, които са проблематични в други банки”, съобщи той по отношение на информациите, че ББР е имала роля към краха на КТБ и изгубването на заложени в нея активи.
Мавродиев, който беше началник на Комисията за финансов контрол и като подобен влезе в тежък спор с предприемача и издател Иво Прокопиев, акцентира, че в никакъв случай не се е опитвал да въздейства на работата на медии.
„ Ние с всички поднадзорни лица и извършители сме работили по един и същи метод. Издадени са актове за милиони както на това лице, по този начин и на други извършители. Фактът, че има резултати от тези сингали, демонстрира, че не са били подадени оскърбителен, а за тях има съществени причини и доказателства”, сподели Стоян Мавродиев, който дефинира мненията на Прокопиев като „ защитна теза на обвинено лице”.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Икономика  Министрите утвърдиха над 500 млн. лева за пътни планове следващата година Министрите утвърдиха над 500 млн. лева за пътни планове следващата година  Премахването на такса за търсена информация ще спести на жителите 500 хиляди лева годишно Премахването на такса за търсена информация ще спести на жителите 500 хиляди лева годишно  Депутатите въпреки всичко не оставиха хиляди хора без късмет да си вземат неизплатени заплати Депутатите въпреки всичко не оставиха хиляди хора без късмет да си вземат неизплатени заплати  5 значими неща, които би трябвало да знаем, когато теглим заем 5 значими неща, които би трябвало да знаем, когато теглим заем  Парламентът одобри законова корекция, която може да промени доста цената на тока Парламентът одобри законова корекция, която може да промени доста цената на тока Интервю Още Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, само че съм обезпокоен
Инж. Красимир Герчев е кмет на община Разлог от 2009 година Той...
Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда Кметът на Царево: Заради бавенето с Общ устройствен план са пропаднали най-малко 100 мл Кметът на Ихтиман: Въртим се в обаян кръг с ел. подстанция и Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Освен да подвигам популацията н коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Дневен хороскоп за 13 декември
Овен Очаква ви вълшебна сряда, изпълнени с доста позитивни страсти, за които самите вие имате заслуга. Насладете им се напълно и се по...
България пое председателството на Съвета „... Велков: Системата за сигурност на европред... Повдигнаха обвинявания против нападателя от Н... Националната библиотека подарява читателск... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Китайският дипломат в Съединени американски щати заплаши Вашинг...
Изключително мощно и обезпокоително изявление направи китайският дипломат в Съединени американски щати Ли Кексин по време на заседание по отношение на връзките на китайс...
Най-мащабният БГ сериал потегля през януари... Ученици пробваха да ограбят и убият таксиме... Студенти блокираха кръстовището, на което... Този удар на Гришо е номер 1 за 2017 годин... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Засега Съединени американски щати няма да се откаже от санкциит...
Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разгласи, че санкционният режим на страната му по отношение на Русия ще продължи до възобновяване на тери...
Саддам Хюсеин е хванат покрай родния му... В българската войска има над 5000 незаети м... КЕВР ли носи " виновността " за повишаването на в... От Столична община " успокояват " за по-скъп...  www.expert.bg  Прогнозират доста закъснение на китайската стопанска система през 2018 година Прогнозират доста закъснение на китай...  Харчим най-вече в Европейски Съюз за връзки Харчим най-вече в Европейски Съюз за връзки  Над 60% от българите желаят да се строи АЕЦ Над 60% от българите желаят да се строи А...  Фейсбук пуска нови функционалности за празниците Фейсбук пуска нови функционалности за празницит...  www.iwoman.bg  Учител ограби гаража на Ромина Тасевска Учител ограби гаража на Ромина Тасевска  5-те най-чести аргументи за невярност 5-те най-чести аргументи за невярност  Късметчето ви за тази седмица съгласно зодията Късметчето ви за тази седмица съгласно зод...  Впечатляващ дъжд от падащи звезди тази нощ Впечатляващ дъжд от падащи звезди тази н...  http://www.sportlive.bg  Шест месеца по-късно: Отново с топка в крайници (ВИДЕО) Шест месеца по-късно: Отново с топка в к...  Ще изкушат ли Барса и Юнайтед - Вилиан? Ще изкушат ли Барса и Юнайтед - Вилиан?  Белчев, преди Лудогорец: Откакто повеждам ЦСКА, постоянно ги надиграваме Белчев, преди Лудогорец: Откакто повеждам ЦС...  Лаказет е реалист: Само знамение ще ни направи първенци Лаказет е реалист: Само знамение ще ни напра... Интервю Още Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, само че съм обезпокоен
Инж. Красимир Герчев е кмет на община Разлог от 2009 година Той...
Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда Кметът на Царево: Заради бавенето с Общ устройствен план са пропаднали най-малко 100 мл Кметът на Ихтиман: Въртим се в обаян кръг с ел. подстанция и Кметът на Златоград Мирослав Янчев: Освен да подвигам популацията н Нови Най-четени Най-коментирани Одобрен е описът със предпазените детски градини и учебни заведения... 22 0 Социалното министерство с ограничения против безработните, живеещи на помощи... 64 0 Дневен хороскоп за 14 декември... 127 0 Каракачанов с упоритост за осъществяване на трите модернизационни плана... 56 1 Путин обиколи Близкия Изток в проява на повишеното съветско влияни... 135 0 Китайският дипломат в Съединени американски щати заплаши Вашингтон с военна интервенция поради Тайван 2628 0 Най-мащабният БГ сериал потегля през януари (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР