Българската банка за развитие (ББР) започва в понеделник нова за

...
Българската банка за развитие (ББР) започва в понеделник нова за
Коментари Харесай

ББР ще помага на бизнеса с необезпечени кредити за разходите за ток 

Българската банка за развиване (ББР) стартира в понеделник нова за подкрепяне на бизнеса, с цел да се оправи със скока на цените на електрическата енергия, заяви в петък министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

По думите му дребните и междинни компании от всички браншове на стопанската система ще имат опция да аплайват за необезпечени заеми, с чиято помощ да разсрочат разноските си за ток за интервал от четири месеца в границите на тази година.

Програмата планува размерът на заемите да е от 20 000 до 200 000 лева Той ще се дефинира от чистата стойност на изразходвания от компаниите ток в границите на 2022 година като държавната банка ще може да покрие до 75% от сметките.

Въпреки че за тези заеми няма да се желае поръчителство ББР ще прави оценка на финансовото положение на кандидатстващите компании, с цел да реши кои да утвърди.

Условията плануват още заемите да бъдат върнати за период от 12 месеца. Лихвата за компаниите с добра кредитна история ще бъде 3.5%, а за тези с по-лоша - 4%.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР