Българската банка за развитие (ББР) публикува в четвъртък отговори на

...
Българската банка за развитие (ББР) публикува в четвъртък отговори на
Коментари Харесай

И хора с лоша кредитна история могат да вземат безлихвен заем заради Covid-19

Българската банка за развиване (ББР) разгласява в четвъртък отговори на постоянно задавани въпроси за разпределяне на безлихвени заеми до 4500 лева за жители, прекратили работа поради Covid-19.

Програмата за гарантиране на безлихвени заеми цели да подкрепи чиновниците в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които краткотрайно не могат да поставят труд в изискванията на изключително състояние. Те имат опцията да получат безлихвени заеми до 4 500 лв., които се отпускат едновременно или на три транша от по 1 500 лв.. Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал.

Седем банки към този момент отпускат заемите - УниКредит Булбанк, Първа капиталова банка, Алианц Банк, Търговска банка Д, Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк и Общинска банка.

Изрядното кредитно досие не е условие за кандидатстване по мярката, оповестяват от ББР. " Но заради налаганите им строги нормативни условия комерсиалните банки могат да вземат поради кредитната история и платежното държание на съответния претендент преди началото на рецесията с Covid-19 и да му предложат различен размер на заема, по-малък от 4 500 лв., само че не по-малък от 1 500 лв. ", показват от държавната банка.

ББР разрешава кандидатстване за заем, в случай че претендентът има просрочия по различен заем или запори на персонални сметки в банката. В този случай обаче потребителят би трябвало да заявява пред банката, че е осведомен и е склонен със средства от заема да бъдат погасени персонални отговорности по наложения запор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР