Българската банка за развитие (ББР) подписа споразумения с първите четири

...
Българската банка за развитие (ББР) подписа споразумения с първите четири
Коментари Харесай

Четири банки започват отпускането на безлихвени кредити за физически лица

Българската банка за развиване (ББР) подписа съглашения с първите четири кредитни институции, които стартират работа по Програмата за гарантиране на безлихвени заеми в поддръжка на хора, лишени от опцията да поставят труд заради пандемията от COVID-19. Това са " Инвестбанк ", " Интернешънъл Асет Банк ", " Общинска банка " и " Първа капиталова банка ", оповестиха от ББР.

Програмата цели да подкрепи чиновниците в неплатен отпуск и самоосигуряващите се, които краткотрайно не могат да поставят труд в изискванията на изключително състояние. Те имат опцията да получат безлихвени заеми в размер до 4 500 лв..

Първата банка, която стартира приема на документи в понеделник, 27 април, е " Общинска банка ". След сряда, 29 април, ще могат да аплайват по програмата и клиентите на " Инвестбанк ". " Интернешънъл Асет Банк " ще преглежда документи от 4 май, а " Първа капиталова банка " - от 5 май.

Програмата за гарантиране на безлихвени заеми е призната с Решение на Министерски съвет 257 от 14 април 2020 година като част от спешните ограничения на българското държавно управление в отбрана на самоосигуряващите се и наетите по трудово правно отношение, се припомня в прессъобщението.

Партньори в нея ще бъдат 12 търговски банки, които ще отпускат безлихвени заеми до 4 500 лв. едновременно или на три транша от по 1 500 лв.. Заемите ще са необезпечени и по тях няма да се дължат такси, комисионни и неустойки. Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР