Българската банка за развитие(ББР) изненадващо се оказа с нов изпълнителен

...
Българската банка за развитие(ББР) изненадващо се оказа с нов изпълнителен
Коментари Харесай

Смени по върховете на Българската банка за развитие

Българската банка за развитие(ББР) изненадващо се оказа с нов изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет. Начело на банката застава Марияна Петкова, за която се прецизира, че е екперт с над 28-годишен интернационален опит в банковата система.

На 6 юни управителният и надзорният съвет на банката са утвърдили за изпълнителен шеф Марияна Петкова с мандат от 5 години, демонстрира информация в Търговския указател. Там вписването към момента не е приключено, сподели инспекция на Mediapool. Три дни по-късно, на 9 юни е извършено съвещание на Надзорния съвет на банката, на което е взето решение за освобождение от управата на банката на досегашния изпълнителен шефове Владимир Георгиев , демонстрира още Търговският указател. Вписването към момента не е реалност и се обработва. В известие на банката се твърди, че е осбоводен и различен член на УС Живко Тодоров . В Търговския указател сходна смяна към момента не е подадена.

" Досегашните изпълнителни шефове на ББР Владимир Георгиев и Живко Тодоров ще поемат нови професионални провокации отвън банката. Благодарим им за високия професионализъм и отдадеността в осъществяването на задачата на ББР и им желаем още триумфи в бъдещите планове! ", се показва в формалното известие на банката.

Живко Тодоров е вписан в УС на банката на 14 април 2020 година Тогава на власт е третият кабинет на Бойко Борисов, демонстрира Търговският указател, а Владимир Георгиев е вписан в управата на банката от 7 юли 2021 година Тогава страната се ръководи от първото служебно държавно управление на Стефан Янев.

Кой е новият изпълнителен шеф?

От 2006 до 2021 година Марияна Петкова е отпред на Прокредит Банк, като е била изпълнителен шеф и член на УС в банката в България, и заместник-главен изпълнителен шеф и основен изпълнителен шеф на Прокредит банк в Румъния, показват още от пресцетъра на ББР. “Високо оценени са мениджърските ѝ умения за усъвършенстване на банковите разноски и построяването на постоянна и качествена потребителска база в сегмента „ Малки и междинни предприятия “, прибавят оттова.

Тежко завещание

В началото на месеца стана ясно, че ББР е взела ограничения в опит да си върне част от най-проблемния си. На 1 юни ББР е поела контрола върху сдружението, откакто изпълнителните шефове на държавната банка Цанко Арабаджиев и Владимир Георгиев са вписали в Търговския указател нов шеф – Илия Дончев.

Новината, която се удостоверява от данните в регистъра, заяви тогава пред Нова телевизия депутатът от " Демократична България " Владислав Панев.

" Тази седмица в Търговския указател беше вписан нов шеф на най-големия дебитор на Българската банка за развиване, която към този момент под управлението на Цанко Арабаджиев се пробва да си прибира активите, да ги ръководи, както би трябвало. Става въпрос за длъжника " Роудуей кънстракшън ", благосъстоятелност на Румен Гайтански – Вълка, със 150 млн. лева заем, който не е обслужван до момента. Това е пътностроителна компания в Момчилградско. С новия шеф първо ще се направи най-вероятно инвентаризация на активите, с цел да се види какво може да се вземе, по какъв начин може това сдружение да се развие, към този момент под управлението на Банката за развиване ", сподели тогава Панев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР