Българската банка за развитие (ББР) и Китайската банка за развитие

...
Българската банка за развитие (ББР) и Китайската банка за развитие
Коментари Харесай

Българската и Китайската банки за развитие подписаха споразумение за €300 милиона

Българската банка за развиване (ББР) и Китайската банка за развиване (КБР) подписаха финансово съглашение на стойност 300 млн. евро, оповестиха от българската институция.

Договорът бе подписан от Стоян Мавродиев, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на ББР и Чен Ю, комисар по интернационално съдействие за България на КБР в наличието на посланика на Китайската национална република Н. Пр. Джан Хайджоу и зам.-министъра на стопанската система Лилия Иванова.

Средствата са част от контрактувания през юли заем от 1.5 милиарда евро, който ще бъде усвоен на траншове. Той бе подписан по време на Седмата годишна среща на държавните ръководители от Китай и страните от Централна и Източна Европа през юли 2018 година, в границите на която се състоя и първата среща на Междубанковата асоциация Китай - ЦИЕ, домакинствана от Българската банка за развиване.

Това е най-големият план от финансовата самодейност на Китайската банка за развиване във формата " 16+1 ", посредством която Китай ще даде 2 милиарда евро на страните от ЦИЕ, а близо 75% от тези средства са планувани за България.

Този запас може да бъде под формата на двустранни заеми от КБР към ББР, както и да се употребява за взаимно кредитиране, синдикирани заеми, планово финансиране, присъединяване във фондове за дялово финансиране, поддръжка на планове от съвместен интерес и други планове, контрактувани след това сред ББР и КБР, в това число по самодейността " Един пояс, веднъж ".

 Над 8000 български компании са получили общо финансиране от €1,600 милиарда посредством ББР
Над 8000 български компании са получили общо финансиране от €1,600 милиарда посредством ББР

1000 от тях са започващи компании
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР