Българската банка за развитие (ББР) е една от първите в

...
Българската банка за развитие (ББР) е една от първите в
Коментари Харесай

Съвсем скоро ББР сключва договори с търговските банки

 Българската банка за развиване (ББР) е една от първите в Европа, която реагира със лична стратегия в поддръжка на бизнеса. Това съобщи на брифинг Стоян Мавродиев, основен изпълнителен шеф на Българската банка за развиване (ББР).

Банката пусна от тази заран независима стратегия, която е отвън 700-те милиона лв., гласувани преди дни от държавното управление.

С тази стратегия ББР ще кредитира микропредприятия, които да запазят работните места на техните чиновници. Ще се отпускат заеми с оптимален размер до 48 800 лв. и 2 години гратисен интервал. Подаването на настояването за заем ще става по електронен път. Тази стратегия е подкрепена от Европейската капиталова банка, заяви Мавродиев.

Главният изпълнителен шеф съобщи, че непрестанно се появяват всевъзможни подправени и популистки вести против политиката на ББР, чиято цел е да бъде атакувано държавното управление. Банката ще прави само банкови гаранции и няма да раздава заеми, това ще го вършат комерсиалните банки, посочи още Мавродиев. " Българските банки са добре капитализирани, работят транспарантно и това е оценено в Европа “

Изпълнителният шеф Николай Димитров заяви, че до края на седмицата ще бъдат подписани договорите с комерсиалните банки за разпределяне на заеми с физически лица. Те ще могат да аплайват най-късно до две седмици, ;пише още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР