Българската Айкидо Федерация изразява своята почит към основателя си и

...
Българската Айкидо Федерация изразява своята почит към основателя си и
Коментари Харесай

Българска Айкидо Федерация почита своя основател Сенсей Георги Иванов

Българската Айкидо Федерация показва своята респект към създателя си и първи неин ръководител Сенсей Георги Иванов.

На 1 декември, денят в който преди 25 години Сенсей Иванов умира при пътен случай, сегашният ръководител на федерацията Пламен Юруков и представители на айкидо общността поставиха венци и цветя на гроба му.

В събота от 17.00 до 18.30 часа, ще се организира неповторим по формата си семинар, в негова памет, в който ще вземат присъединяване представители на над 60 клуба. Семинарът ще се състои в Залата по Айкидо в София, ж.к.,Дианабад ", ул.,,Никола Габровски " 1.

Сенсей Георги Иванов (4 дан) е роден през 1958 година в град Силистра. Започва да се занимава с бойни изкуства през 1972 година.

Възпитаник е на хореографския институт в София и е възпитаник на един от най-големите български хореографи Димитър Димитров – Палаврата, като 10 години е професионален хореограф. През 80-е години преподава национални танци и в това време стартира да практикува Айкидо.

Сенсей Георги Иванов съумява да съчетае методите на преподаване на националните танци с тези на Айкидо, като по този метод по това време стартира да се приказва за българска методология в преподаването на Айкидо.

През 1989 година той основава Българската Айкидо Федерация, а по-късно и Монголската Айкидо Федерация.

През 1990 година Българска Айкидо Федерация става публично първата записана Айкидо организация в България.

През 1991 година с помощта на напъните и труда на Георги Иванов, Българска Айкидо Федерация става член на Международната Айкидо Федерация както и член на Фондацията Айкикай с основна централа Хомбу Доджо,Токио.

През 1991 година, Българска Айкидо Федерация получава народен лиценз от Министерството на спорта на Република България.

През 1995 година посредством дейната активност на Георги Иванов за първи път в Източна Европа се организира конгрес на Европейската Айкидо Федерация.

На 1 декември 1996 година при пътен случай Георги Иванов завършва своя житейски път.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР