Българската асоциация за закрила на пациентите изпрати писмо до премиера

...
Българската асоциация за закрила на пациентите изпрати писмо до премиера
Коментари Харесай

Асоциацията за закрила на пациентите настоява за бързо започване на строителството на новата детска болница

Българската асоциация за протекция на пациентите изпрати писмо до премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев, в което упорства неотложно да се подхващат дейности за срутване на незавършената постройка и започване на нейно място построяването на напълно нова национална детска многопрофилна болница.

От асоциацията упорстват теренът, върху който ще се построи новата педиатрия да се усили, с цел да може да се изпълнят всички международни стандарти за подобен вид здания. За да се отговори в цялостна степен на условията за улеснение на дребните пациенти и техните родители, сеизмичната сигурност и разположение на клиниките и отделенията, болничното заведение би трябвало да е ниско строителство, не повече от 5 етажа с необятна разгъната повърхност и налична паркова среда. Участието на най-авторитетните експерти при правене на идейните и архитектурни планове е наложително, тъй като функционалността е от най-важните фактори при приемане и лекуването на децата.

Българската асоциация за отбрана на пациентите изрично не е съгласна с тиражираните хрумвания да се търси друго място и да се вършат нови административни процедури. Това ще забави извънредно доста, а може и да провали напълно плана. Тава са недомислени оферти, които са в ущърб на болните деца, за които най-важна е навременната квалифицирана помощ. Детската болница е национална идея и ние се причисляваме към нея, приключват от Асоциацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР