Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Ресторантьорите: Блокадите пречат на българския бизнес

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България декларират своята кардинална позиция, че всеки има право на митинг, стига да е в границите на закона. Няма по какъв начин обаче да подкрепим блокади, които пречат на свободното напредване на хора и на българския бизнес. Това се показва в позиция на БАЗ и СЗБ.

Рано тази заран полицията подвигна палатковите лагери в цялата страна. Възстановено е придвижването по всички кръстовища, които бяха блокирани. В София бяха проведени три палаткови лагера - на "Орлов мост ", пред постройката на Ректора на СУ и на площад "Независимост ". Блокади имаше и в Пловдив, Варна и Стара Загора.

„ Ние заставаме зад правото на всеки да показва на всеослушание позицията си и да я отстоява посредством протестни дейности. Смятаме обаче, че това би трябвало да се случва съгласно разпоредбите и да не нарушава правата на тези, които желаят да се придвижат до работното си място, да заведат и приберат децата си от детска градина и учебно заведение или просто са решили да излязат за забавление “, показват двете организации.

Столична дирекция на вътрешните работи: 12 души са били арестувани по време на акцията при палатковите лагери

„ Ситуацията, в която се намираме е доста тежка и икономическите последици от пандемията от COVID-19 занапред ще ни връхлитат. Считаме, че в този миг е значимо да се обединим, с цел да преодолеем дружно рецесията.

Като работодатели и жители, ние действително усетихме следствията от затрудненото придвижване в София и други огромни градове на страната. Това рефлектира непосредствено върху доста хора, както и върху бизнес средата у нас. Елементарният образец, който ние видяхме в всекидневието си бяха множеството анулирани резервации в обстановка, в която така и така сме изправени на ръба на оцеляването “, се споделя още в позицията.

„ Отново повтаряме, че почитаме правото на всеки да отстоява настояванията си, само че дано да не бъде за сметка на тези, които обезпечават поминъка на чиновниците и фамилиите си. Защото е значимо да знаем, че правата ни не се простират до безконечност, а стопират там, където стартира правото на различен човек и с дейностите си можем да го засегнем. Иначе ще настъпи повсеместен безпорядък “, допълват от БАЗ и СЗБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР