Българската асоциация на заведенията (БАЗ) иска от президента Румен Радев

...
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) иска от президента Румен Радев
Коментари Харесай

Собственици на заведения искат от президента вето върху Закона за шума

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) желае от президента Румен Радев да наложи несъгласие върху закона на промените и допълненията на Закона за отбрана от шума в околната среда. Днес управлението на асоциацията е внесла в администрацията на президента писмо с настояването, оповестиха от БАЗ.

Миналата седмица законът беше признат на второ четене от Народното събрание като законодателна самодейност на депутата от " Обединени патриоти " и ръководител на НФСБ Валери Симеонов. С новите текстове се не разрешава шума навън сред 14 и 16 часа и от 23 до 8 часа. Ограничението важи за открити площи и зони в територии, предопределени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предопределение. За зареждането на комерсиалните обекти възбраната за повдигане на звук е от 22 до 08 часа.

" През лятото хората излизат след 21 ч., т.е. това е невероятно към този момент, тъй като в 23 ч. всичко би трябвало да е завършило. Тук не става въпрос за музика, а за работа навън. Това автоматизирано прави всички жители, седнали на открито в заведение през лятото, извършители ", съобщи Ричард Алибегов, ръководител на БАЗ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР