Българската асоциация на студентите лекарски асистенти (БАСЛА) категорично не подкрепя

...
Българската асоциация на студентите лекарски асистенти (БАСЛА) категорично не подкрепя
Коментари Харесай

Студентите лекарски асистенти се разграничават от готвения протест на медици

Българската асоциация на студентите лекарски асистенти (БАСЛА) изрично не поддържа и се разграничава от митинга на медицинските експерти, който готвят Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ) и Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ). Причината е, че за тях БАПЗГ е казионна организация, а двата огромни синдиката - КНСБ и Конфедерацията на труда (КТ) " Подкрепа " - са организации, обслужващи статуквото. 
Бъдещите лекарски асистенти в преднамерено публикувана декларация упорстват откакто завършат образованието си да се осъществят в Република България и да работят с ясни правила и при уредена конюнктура в системата на опазването на здравето. В позицията си те прецизират, че поддържат справедливите претенции на всички медицински експерти отвън казионни организации, които са с изчерпани запаси и със свалено доверие. 
Протестиращите от февруари медицински сестри от разнообразни градове в страната към този момент оповестиха, че те ще продължат да стачкуват, само че няма да се включат в готвения от КНСБ митинг на 7 октомври. От Българския лекарски съюз след като  организираха диалози с управлението на Здравното министерство и реализираха договорености за увеличение на бюджета на НЗОК, на клиничните пътеки, в чиято стойност да се включи наложителен най-малък % за заплащане на лекари и експерти по здравни грижи, взеха решение също да не се включват в митинга във вторник. 
А в това време през вчерашния ден стана ясно, че гласуваните 50 милиона спомагателни средства за лечебните заведения се стопяват до 6 милиона. Колко всеобщ ще е митингът на 7 октомври, ще стане ясно след дни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР