Българската асоциация на ритейл центровете потвърждава и гарантира, че взетите

...
Българската асоциация на ритейл центровете потвърждава и гарантира, че взетите
Коментари Харесай

Моловете се оплакаха от мерките в писмо до Борисов

Българската асоциация на ритейл центровете удостоверява и подсигурява, че взетите ограничения в моловете срещу разпространяването на вируса дават отговор на най-високите международни стандарти и затова решението за ограничаване на активността би трябвало да бъде равнопоставено на рестриктивните мерки за търговците, които оперират независимо отвън тях.

Това се споделя в следващото отворено писмо на асоциацията към Министерски съвет и три виновни министерства. За да показва на място всички гаранции за стерилизация и отдалеченост и тяхната успеваемост, от асоциацията се ангажират да вкарат обединен стандарт и канят публично представители на Националния действен щаб на специфичен демонстрационен тур в случайно определен център, който е част от асоциацията, на територията на гр. София. В рамките на не повече от час представителите ще бъдат разведени в мола и ще им бъдат показани всички взети ограничения.

„ За да създадем доверие в органите на властта, ги каним да се убедят на място. Обръщам внимание, че огромните пасажи на множеството търговски центрове, за разлика от доста други магазини отвън тях, разрешават образуване на потоците без прикосновение на клиентите. Осигурено е няколко пъти по-голямо разстояние – вместо 1 клиент на 3 кв. м., предвиждаме ограниченията да допускат 1 клиент на 10-15 кв.м. “ – сподели Манол Гойгаджиев, ръководител на Българската асоциация на ритейл центровете.

„ С актуалното писмо за следващ път показваме предпочитание за полемика с Вас или специалисти от съответните Ви поверени институции за разискване на въпросите. Ако въпреки всичко следващият ни опит за контакт и полемика с Вас не даде резултат, то за нас няма да остане друга опция с изключение на да се обърнем за подпомагане към правосъдните органи в България и способените институции на Европейския съюз. “ – се споделя още в писмото.

Предходното ограничаване на работата на обектите за развлечения, както и ограничението на достъпа на малолетни лица без компаньон на територията на моловете, докара до доста понижаване на времето на престой на клиентите, което естествено сътвори по-добри условия за ограничение на скупчването на гости.

Заедно с това асоциацията оферират интензивно да вземат участие в срещи, да спомагат по всевъзможен метод за непрекъснато следене за спазването на противоепидемичните ограничения. Значителна част от комерсиалните центрове са въвели и редица спомагателни отбрани, които се базират на най-хубавите международни практики. Освен това, както беше маркирано и от представители на властта, когато моловете са затворени, това води до скупчване на доста хора на други места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР