Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обяви резултатите от петото издание

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обяви резултатите от петото издание ...

„BAAwards 2018 – БАРкод на успеха“ 44 кампании участваха в конкурса за наградите на Българската асоциация на рекламодателите.

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обяви резултатите от петото издание на конкурса „BAAwards’2018-БАРкод на успеха“: 44 подадени кампании, 12 отличени, заедно с включената за първи път тази година, студентска награда.
След трудна селекция журито определи победителите в „BAAwards’2018-БАРкод на успеха“ в следните категории:
- „Нов продукт“: кампания „HEINEKEN 0.0 – Сега можеш“
Компания: Загорка АД /Виктория Мадемова-индивидуална награда
- „Нов продукт“: кампания „VICKS - №1 бранд в света при простуда и грип вече в България“
Компания: Актавис ЕАД
- „Новa услуга“: кампания Жилищен кредит „Безлихвен край“
Пощенска банка
- "Активиране на бранд": кампания „Почисти и разкраси с Cif“
Компания: Unilever България / Никол Богданова-индивидуална награда
- Активиране на бранд“: кампания „Decathlon – Пътят към Малта“
Компания: Декатлон България
- Второ място в категория "Активиране на бранд": кампания „Добри заеми, добри приятели“
Компания Мениджмънт Файненшъл Груп АД
- "Корпоративна социална отговорност и спонсорства": „Мога там, искам тук“
Компания: TELUS International Europe
- „Нововъдение в продукт и повторно пускане на пазара“: кампания „Фини кори, фини творби“
Компания: Белла България /Нели Стефанова-индивидуална награда
- „Корпоративен ребрандинг“ : кампания „Мтел става А1“
Компания: А1 България ЕАД
- „Продуктов ребрандинг“: кампания „Загорка- Доброто Тук“
Компания: Загорка АД
- Студентска награда:
1во място: Кампания „URBNICE-BORN REBEL“, Пускане на пазара на нов брандиран продукт в съществуваща категория, сектор „Храни, вода и безалкохолни напитки“ / Деница Раднева, Нов български университет
2ро място: Кампания „TeTrade - Учи.  Инвестирай. Постигай. Повтаряй.“, Пускане на пазара на нов брандиран  продукт или услуга в съществуваща категория, сектор „Банки и небанкови  финансови услуги“/Борислава Стоименова, УНСС

На гала церемонията в клуб „JoyStation” с водещи актьорът Павел Владимиров и Кристияна Милева, студент по „Рекламен мениджмънт и визуален брандинг“ в Нов български университет, изпълнителният директор на БАР, г-н Росен Мисов, сподели: 
“BAAwards’2018 стана емблематичен не само с броя кампании - 44, но и с новата студентска награда, с високото качество и успешното разшифроване на „БАРкода на успеха“, което ще обобщим в уникално ноу-хау, важно за професионалистите в сектора. Тази година е специална, защото отбелязваме растеж не само в качеството, но и в годините-10 години от създаването на Българската асоциация на рекламодателите и 5 години BAAwards. Радвам се, че днес на нашия рожден ден, събираме живата история на асоциацията в лицето на създателите, рекламодателите, маркетолозите и много свързани с рекламата приятели и нашето бъдеще-студентите. Вярваме, че конкурсът BAAwards’2018 ще им даде пример и надежда за успешна реализация в България.”
Подробна информация за конкурса BAAwards и отличените кампании, може да прочетете на „BAAwards 2018’ – Баркод на успеха“
За БАР:
Българска асоциация на рекламодателите (БАР) е учредена в началото на 2008г. Едни от основните цели на асоциацията са повишаване ефективността на инвестициите в рекламата, въвеждане и развитие на стандарти за отговорна и етична комуникация към потребителите.
Мисия на БАР е да насърчава професионализма в маркетинговите комуникации, да утвърждава високи професионални стандарти, да споделя българските постижения, да развива ноу-хоу и практическо обучение на специалисти и студенти.
От 2014 година асоциацията отличава компаниите реализирали най-успешни и иновативни маркетингови стратегии през предишната година с наградите BAAwards, които вече се утвърдиха като нейна запазена марка.
Добрият маркетолог умее да разшифрова кода на пазара и на потребителските нагласи, за да избере най-ефективните подходи, които водят до успех. БАР отличава екипите, които успяват да разшифроват пазарните тенденции и потребителски нагласи и да ги превърнат в успешни кампании, белязани с “Баркод на успеха“- слоганът на BAAwards 2018.
Повече информация за организацията може да намерите на: http://www.baa.bg/

Източник: actualno.com