Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция изпрати протестно писмо,

...
Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция изпрати протестно писмо,
Коментари Харесай

Протести готвят оранжерийни производители заради схемите за обвързана подкрепа

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция изпрати протестно писмо, с което желае незабавна среща с управлението на земеделското министерство и смяна в бюджета, избран за подкрепяне на бранша. Производителите предизвестяват, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, са подготвени на протестни дейности, съобщи БНР.

Схемата за обвързано подкрепяне за оранжерийни зеленчуци е обсъждана в работна група, ръководена от заместник-министър Вергиния Кръстева.

" Тя ме уверяваше в тази работна група, че промени в бюджета за оранжерийното произвеждане няма да има ", споделя Атанас Кунчев от Асоциацията. Когато виждат какво предложение България е изпратила до Европейската комисия идва неприятната изненада: " Защото нашият бюджет беше отсечен с милион и 200 хиляди. "

Според производителите някой в Министерството по традиция не си е приключил добре работата: " Или немарливост, или умишлена операция. "

Ако отрязаните милион и 200 хиляди лв. не бъдат изплатени под друга форма, това ще докара до стесняване на българското произвеждане: " 80% от плодовете и зеленчуците в България, които употребяват българите, са импорт. Какво може да стане? Ще станат 85%. Идеално. Парите, които дава Европа, не са в българско произвеждане, а някъде другаде. Писна ни към този момент от схемаджийство в земеделието ", споделя изпълнителният шеф на Асоциацията на оранжерийните производители Атанас Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР