„Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи остро осъжда проявената

...
„Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи остро осъжда проявената
Коментари Харесай

И БАПЗГ осъди агресията в Самоков

„ Българската асоциация на експертите по здравни грижи остро осъжда проявената словесна и физическа експанзия против медицински експерти на 4 юни 2022 година вечерта във Филиала за незабавна здравна помощ - Самоков към ЦСМП-София. Недопустима е саморазправата с медицински лица, когато извършват своя професионален дълг по спасяването на пациент в сериозно положение, който след това е умрял “. Това се споделя в позиция на Асоциацията във връзка със.

„ Съчувстваме на околните за скъпата загуба, само че това не оневинява показалите експанзия към дежурните медици. Очакваме решенията на виновните институции по случая. Настояваме за бързи и обективни санкции “, допълват от БАПЗГ.

От там декларират още, че би трябвало да се подхващат съответни стъпки от страна на всички заинтригувани страни – работодатели, съсловни и пациентски организации – за възстановяване на връзката и доверието сред медицинските експерти, пациентите и техните близки.

„ Използваме случая с цел да изкажем нашата признателност към незабавните медицински екипи в цялата страна, които макар голямото натоварване и рисковете, произлизащи от естеството на тяхната активност, дават най-хубавото от себе си в името на здравето и живота! “, приключват от Асоциацията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР